Rok prezydentury Nawrockiego
Ciekawe jak je podsumować. Pełno wet tzw wetomana
255 ustaw podpisał Karol Nawrocki
A 41 zawetował
Te 41 ustaw zawetowanych to najwięcej w historii przez jednego prezydenta
Nie jestem pewien czy 41 czy 44
EDIT : Jednak 41 tak jak pisałem na początku
PiS chce deportować wszystkich Ukraińców w wieku poborowym na Ukraine
Jak to skomentował Jarosław Kaczyński: “jest to pomoc dla Ukrainy”
Ja nie mam zdania ale Ukraine zaiste trzeba wspierać
Takich Ukraińców co nie pracują jest tylko 5%
Z tego co mi wiadomo nie było mowy o nie pracujących a o wszystkich
Ten znów kończy wojnę na Ukrainie ![]()
Faktycznie tylko tych którzy nie pracują legalnie ale wczoraj o tym nie mówili lub ja nie zrozumiałem
Trump u chwalił dwie ustawy dotyczące tzw prawa ziemi
Będzie trudniej uzyskać obywatelstwo amerykańskie dla tzw turystyki Obywatelskiej dzięki czemu nie wszyscy którzy urodzą się w Stanach otrzymają automatycznie obywatelstwo
Mamy w Polsce średnio 3 razy mniej wody na osobę od średniej Europejskiej więc mamy czy się martwić
Zełeński z wizytą w Serbii w sprawie otrzymania OPL
Nowe amerykańskie sankcje na Rosję oraz jej głównych partnerów handlowych
Nawrocki na wiecu z okazji roku prezydentury stwierdził że obecny rząd jest antyamerykański i że Stany Zjednoczone pozostają najpotężniejszym mocarstwem na świecie
Bredził też dalej o swoim “safe zero procent” które jest jedną wielką lipą
Ja tam mam nadzieję że dopóki Amerykanie nie będą tego chcieli to nie wyjdziemy z UE. Ostatnio widziałem reklamę UE że dzięki niej nie ma wielu wojen.
Trump ze swoją menażerią robią wszystko, że by cały świat ich znienawidził jak ich nienawidzi Ameryka Południowa.
Imperator
Wielkie manewry wojskowe na Tajwanie
Strach przed inwazją Chin
Rosjanie w jeden dzień zestrzelili 10 ukraińskich MiGów-29
Potężny cios…
Ukraina nie radzi sobie z pociskami balistycznymi Rosji. Prosi zachód o wsparcie w postaci pocisków Patriot. Dziś Rosjanie zadali duże straty Odessie
W wielu miastach Polski odbyły się dziś manifestacje przeciwko przemocy. To efekt agresji narastającej wobec Ukraińców
USA mają braki w pociskach i amunicji z powodu wojny z Iranem
Izrael odrzucił plan pokojowy zaproponowany przez USA. Warunkiem ma być tylko całkowite rozbrojenie Hamasu
Na defiladzie wojskowej 15 sierpnia mają zostać pokazane pierwszy raz nowoczesne drony oraz myśliwce f35
TVN24 kończy dziś 25 lat
Przeciętny Polak zarabia średnio około 7500 zł brutto
Według wywodu USA Rosja może zaatakować któryś kraj NATO już jesienią tego roku. Może to być cyber atak