Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 4

Mozliwe taka decyzja, zeby w razie czego ruskim w lapy nie wpadly. Wez pod uwage, ze wielu wojskowych, co prawda najczesciej emerytow w stanie spoczynku to po ruskich szkolach i nie wiadomo jak tam u nich z lojalnoscia?

2 polubienia

Ruskie mieszają w Mołdawii. Podpisali jakieś porozumienie z Iranem, ale Iran nie chce uznać wymyślonych przez ruskie granic Ukrainy w wyniku zagarnięcia ich w wyniku wojny.

2 polubienia

Nie wiadomo, jakiego drona użyli Ukraińcy do uderzenia na toaletę z żołnierzem Federacji Rosyjskiej wewnątrz.
Przeżył, toaleta stoi.

A gdzie ty oglądasz te filmiki?

Trwa pierwszy tydzień oficjalnej kampanii wyborczej w Polsce. Bo 120 dni do wyborów

Karol Nawrocki już zaczyna mnie zniechęcać do siebie tym co mówi

Izraelski rząd zatwierdził porozumienie Hamasu z Izraelem

Ciekawe czy Izrael oderwie cześć Strefy Gazy dla siebie. Bo inaczej po co była aż tak wielka destrukcja i pomoc Stanów Zjednoczonych

Elon Musk chce kupić zamek gdzieś w Europie. Np we włoskiej Toskanii. Ale Głogówek zgłosił swą ofertę

Co jaki czas tam sie rozpetuje piekło.
A oprocz tego Hamas zbudowal tam bardzo silna politycznie i militarnie strukturę. Nawet jak przywroca poprzednia granice to juz uklad sił bedzie inny. A czy Arabowie sie nie będą chcieli odgryźć. Troche czasu im to zajmie.
Poza tym ta wojna to nie tylko Strefa Gazy, raczej próba sił. Rozejm na pewno troche potrwa, ale co dalej?

1 polubienie

A miech kupuje. Jak go stać? A moze szuka rozglosu i taniej sily roboczej?
Tylko przypilnowac, zeby go na amen nie zaczipowal, bo to jednak jeden z cenniejszych zabytkow architektonicznych w Polsce.
Ksieciem opolskim to on raczej nie zostanie, ale kto bogatemu spróbuje zabronić?

1 polubienie

To poczekaj na wystepy Brauna.
Ponoc go z Konfy wywalili?
A coekawa jestem co będą jedli mieszkancy Gierzwaldu ? Bo w handlu medalikami w miejscach objawien konkurencja duza, a samo miasteczko troche komunikacyjnie odciete. Historie ma ciekawą, polozenie ladne, ale raczej druga Czestochowa czy Licheniem raczej nie będzie.
Poza tym centrum logistyczne to nie wysypisko smieci…

1 polubienie

Tam, gdzie wszyscy. Jak się człowiek uczy języków to świat poznaje.

1 polubienie

Podobno tak… Coś dużo ostatnio kandydatów na prezydenta

1 polubienie

Mam nadzieję, że to, co zrobiliśmy, sprawi, że Trump nie będzie mógł porzucić Ukrainy - dodał Joe Biden

1 polubienie

Zawsze bylo dużo chetnych. Az czasem zaskakiwalo, ze az tyle podpisow mogli zebrac, zeby startowac?

1 polubienie

Ukrainy to Trump moze nie porzucic, ale “naszym” moze przestac byc wesoło.

Co prawda nielegalni prawa glosu nie mają, ale wielu ludzi żyło i żyje od lat w USA na wariackich papierach, ich dzieci czesto urodzone w Ameryce sa w lepszej sytuacji, ale może byc nieciekawie. To, że Trump jest dla wielu zwolenikiem “bialego, cywilizowanego czlowieka” nie znaczy, że z praw federalnych może kpić. A jak chce pozbyc sie Latynosów i przycisnac imigracje z Afyki to i Europejczykow bedzie musial ruszyć.
Jak sie to przełoży na wpływ “trumpomanii” w Polce?
Jak się dolary od rodziny skończą?

2 polubienia

3 Izraelki wyszły na wolność po 15 miesiącach wojny

Inauguracja Trumpa jutro

Temperatura spadnie do - 20 stopni Celsjusza więc inauguracja odbędzie się wewnątrz kapitolu

2 polubienia

Antek policmajster na pożegnanie chyba obraża ambasadora USA, ale może mi się zdaje…
Jak on tę karierę zrobił? :frowning: Ja coś chyba źle wymyśliłam co do swojej :frowning:

1 polubienie