Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 4

I wszystko to prawda ale dalej nie wyjaśnia,skali nieporozumienia lub wręcz historycznego zakłamania.
Ludzie są głupi,to oczywiste.Ale internet ani owe podręczniki studenckie,nie spowodowały obchodów szwedzkich dewastacji i bandytyzmu na kraju i narodzie.
Zresztą,chodzi o coś innego chyba…Takie nienawiści rodzą sie bez udziału podręczników.Coś jest w ludziach albo coś nie jest.
Oczywiście głupota i niewiedza,sprzymierzeńcem nie jest.Niemniej,od godziny piszę i chwilami,zastanawiam sie ,po raz nie wiem już który i nic a nic mnie nie przekonuje…

2 polubienia

Bo ja wiem czemu? Historycznie to ja sie nie wdaje w kwestie upadku rzeczpoapolitej jako takiej bo to sie zaczelo wczesniej niz rozbiory,* gd,ze tez zapomina sie o roli Austrii i przeslicznej anorektyczce Sissi.
Historie pisza wygrani. A wystarczylo pojsc na zamek - muzeum w Linz i prejrec ksiegi poleglych z okresu wojen napoleonskich. Szmitow tam raczej nie bylo. Ale Kowalskich i Kowali sporo

• wracamy do nadmiaru synow w dynastii?
2 polubienia

A irracjonalna miłość do Francji,niczym jeszcze głupsza,do Włochów,z pokolenia na pokolenie,nie dość że nie słabnie ale rośnie w siłe!!!

1 polubienie

“Przepraszam, kto?”. Zełenski reaguje na słowa Nawrockiego.

Taka wybitna postać umknęła prezydentowi Ukrainy…
“Jeśli Ukraina nie będzie miała gwarancji bezpieczeństwa, to wtedy pan Nawrocki być może będzie musiał wziąć broń do ręki”.
A konfa i pis jątrzą od razu.

2 polubienia

Nie tylko on; to oczywiste, że jak Ukraina padnie, to ruskim tylko wzrośnie apetyt

3 polubienia

Kuchnia wloska i francuska cos w sobie ma. Taki serial kostiumowy?

2 polubienia

Kuchnia i obecne doświadczenia,to co innego.Miałem na myśli względy historyczne.I obyśmy już niczego innego prócz kuchni,doświadczać nie musieli…

2 polubienia

Jest wniosek prokuratury ws uchylenia Morawieckiemu imunitetu w związku z wyborami kopertowymi

1 polubienie

Joe Biden ostrzegał Amerykanów przed oligarchią zagrażającą amerykańskiej demokracji

1 polubienie

Polska krajem drugiej kategorii jeśli chodzi o dostęp do amerykańskich czipsów związanych ze sztuczną inteligencją

Cały nasz region Europy tak ma. Nie wiadomo czemu Joe Biden podjął taką decyzję

Oby, i słowo bylo slowem tez.

1 polubienie

Porabalo Cię ja pol wieku temu mialam dostep do oprogramowania rakiet balistycznych. Ukradzionych przez ruulskich. Problemem bylo przelamanie pierwszego hasla. Teraz to pierwszy z brzegu hakeroby sie usmial. A ja emerytka mimi wszystko pilnuje, zeby mi rówieśników i starszych nie okradano. Serio. Czesc ludzi, z ktorymi pracowalam nie chce przyjac do wiadomosci, ze moj mlody nastepca tez jest uczciwy, a powiwdzialabym lepszyn obserwatorem jest.

1 polubienie

Taką informację podano wczoraj

Pewna Marianna skrytykowała prez.Zełeńskiego za wypowiedź nt.kandydata na prezenta Karola N.

1 polubienie

Czyżby Marianna Schreiber?

1 polubienie

Godzina religii na pierwszej lub ostatniej godzinie. To już przypieczętowane

Andrzej Duda podpisał ustawę budżetową ale chcą żeby przyjrzał się jej Trybunał Konstytucyjny żeby nie zablokować jakiś tam wynagrodzeń

Do wyborów prezydenckich zostało 121 dni

Spektakularne porażka statku kosmicznego Elona Muska. Był siódmą próbą

Za to Jeff Bezoz osiąga kolejny sukces

Radio Wolna Europa znowu nadaje…tym razem u nas.

1 polubienie