Przepraszam, a gdzie ja użyłam slowa poludniowoafrykanska dzicz?
Owszem dla mnie Waluś jest przestępcą, a do tego najgorszego rodzaju, bo terrorysta. I tu nie jest wazne kolor skory i jakim “-izmem” sie usiłuje legitymować. Odsiedzial swoje? Owszem. Ale dwa drobiazgi?
Obywatelstwo RPA otrzymal w 1986. Jak dobrze pamietam tamte czasy to istnieje duże prawdopodobieństwo, że już polskiego nie miał. Jak i kiedy je odzyskał?
A drugie? W czasach kiedy brakuje pieniedzy na pomoc w sprowadzeniu Polaków, ktorzy sa w sytuacji krytycznej, bo ulegli wypadkowi czy znalezli się w nieodpowiednim czasie i miejscu funduje się przelot bandycie, bo inaczej czlowieka strzelajacego z zimna krwia do blizniego nie okreslę?
I do tego takiego, ktory cienia skruchy nie wykazuje? Wiecej, nie wyglada na nieszczesliwego z otrzymywanych “honorów”?
Zabił komunistę to mu sie order należy?
A jak islamista terrorysta zabija to już konmi rozszarpać?
Działacz a nie dzicz!!!Czytaj ze zrozumieniem albo po prostu,uwazniej.
I nie Ty a autor artykułu!
To raczej ja powinienem zapytać,skad Ci te wszystkie brednie do głowy przychodzą?
Gdzie ja usprawiedliwiam morderstwo?No coorna,GDZIE???
Wypisujesz bzdury których nawet do niczego porównać nie można a do tego stawiasz mnie na podstawie insynuacji, w złym świetle!
Wiesz co?Ciesz się ze szkoda mi na te brednie, czasu.
Dobra, jak pozbedziesz sie kolegi z pracy i ochloniesz to pogadamy.
Co Walus narozrabial w RPA to odrebna sprawa, mniej mnie interesuje.
Ale ulgowe, a wręcz opiekuncze traktowanie tego osobnika w Polsce juz bardziej.
I nie stawiam Cie w dziwnej sytuacji, choć próby zwekslowania, ze z komuchem walczył?
Ta tym Hanim to trudno trafić, bo Afrykanski Kongres Narodowy przygarnial każdego kto protestowal przeciwko apartheidowi, a organizacja zbrojna, o której wspominasz podlegała pod ANC właśnie.
W zawiłości przepychanek politycznych w tamtym czasie bez porzadnego rozeznania u źródeł wchodzić nie będę, ale faktem jest, że zlikwidowano ją w rok po śmierci Haniego. Przestala byc potrzebna, jesli
ANC osiagnela swoj cel. A szefem swego czasu byl Mandela. Ludzi wtedy nie zabijali.
Faktycznie działacz nie dzicz.
Sorry. Smartfon, przewijanie i jednak trzeba było okulary założyć
Czyli jednak?
Ciekawe co zrobia ruskie? Bazy w Syrii, zwłaszcza morskie sa dla nich cenne, a dogadać się z nastepcami Asada dając mu jednoczesnie azyl?
Śmierdzi bagnem.
Na doniesienia medialne,trzeba uważać.Ilość głupoty,propagandy czy zakłamywania faktów,narasta z każdym dniem toczonych tu czy tam,wojen.
Ale to akurat,wydaje sie i ciekawe i sensowne,o ile jest prawdziwe.To czyli,cytowany artykuł.
To że Trump mówi z sensem,nie jest dla mnie niczym nowym.Ale że Zelenski chce negocjować…Hmmm
A rozmawiali ostatnio i obie strony wydawały sie być bardzo zadowolone.Ile w tym prawdy a ile pobożnych życzeń Trumpa,okaże sie niebawem.Syryjska katastrofa to temat,jak to mówią ostatnio,bardzo dynamiczny.Bandzior uciekł a w jego miejsce mamy islamskich bandziorów.A sowieci wieją aż sie kurzy.Przepraszam,raczej falami zalewa…Drugi Afganistan,masowe zbrodnie na kobietach,transmisje egzekucji w tv…To wszystko już było i to teraz powróci.
W to wchodzi Izrael i,o ile mi nic w ciągu tego męczącego dnia,nie umknęło,oby im sie udała misja przejecia broni chemicznej po Asadzie.Bo w przeciwnym razie,może sie wydarzyć świat nie do wyobrażenia,przy którym holocaust to tylko uwertura.
Tak na marginesie…
Nie ma chyba w świecie drugich takich podłych świń jak sowieci.Wujek Ron miał 100% racji,nazywając to inferno,“imperium zła”.
Wszelkie zło tego świata,w ostatnich dekadach,zawsze zaczyna sie z dwóch stron.Albo islamscy mordercy i terroryści albo sowieci.Jest jeszcze ten scoorviały Kim ale póki co,na nikogo nie napadł…
Obłąkanych jest znacznie więcej ale to w skali światowej,plankton…
Wieloryby zywia sie “planktonem”
Putin szuka poparcia, zalewa swoja trucizną Afrykę, probuje sie dogadac z islamistami na zasadzie wróg naszego wroga. flirtuje z Chinami.
I nie pisz o Korei.
Kim wysyla swoich na wojnę bez mrugniecia okiem.
Co dostaje w zamian oprócz kasy i żarcia? Technologię.
I to zaczyna byc niebezpieczne.
Chińczycy juz dawno przejeli i nawet udoskonalili osiągnięcia zachodu, ale polozenie łapki na sowieckiej? Nie jest do pogardzenia. A może się tak stać właśnie za posrednictwem Kima.
Co do Syrii? Ciąg dalszy arabskiej wiosny? Czyli z deszczu pod rynnę?
Chociaż? W samej Europie jest ok. 5 mln syryjskich uciekinierów. Część z nich wróci. Pytanie kto? Ci którzy odnalezli się na uchodzctwie? Czy niedostosawani, bedacy swietnym materialem na talibowe pranie mózgu? Stawiam na czarny scenariusz …
Terroryzm jaki znamy obecnie,to wyłącznie islam.Ten nowożytny,zapoczątkowany umownie rzecz ujmując,przez czarny wrzesień w Jordanii,jeszcze w 1969 roku.Palestyńscy terroryści spod znaku al fatah rzucali się nie tylko na Izrael.Ale kogo z durniów i pięknoduchów to dzisiaj obchodzi…
OWP jak i inne organizacje palestyńskie,od samego początku otrzymywały pomoc od sowietów i radykalizowały się w tym duchu.Czas był zresztą po temu niemal na całym świecie.Poza pospolitymi mordercami jak banda mansona w US,w Europie mieliśmy w większości krajów terrorystów w stylu czerwonych brygad lub innych frakcji czerwonej armii.Oczywiście celowo piszę nazwy zbrodniczych hord,z małej litery.To nie gazeta ani oficjalna strona portalowa.
I tak krok po kroku zbliżylibyśmy sie do zbrodni podczas igrzysk w Monachium.Ale nie wiem czy znowu mam ochotę do tego wracać…
Benefity powoli moze się skończą.
Kryzys 2007 i później covid powaznie zachwialy gospodarkami cywilizowanego swiata. A dodając jeszcze konflikty zbrojne?
Zatrzymanie Putina tez kosztuje, a jeszcze dochodzą migracje? I mafie jakie wokół nich powstają?
Europy nie stac na doplacanie do każdego. Niestety narwancy z gębą pełna frazesów zrozumiec tego nie chcą, albo nie potrafię?
Tu każdy kraj ma swoja specyfikę.U nas akurat sie władza zmienila na czerwone krawaty i…system ani drgnął.Poza jednym.Zniknęly jesienno zimowe ,jednorazowe prezenty na ogrzewanie i energię.No chyba że urodziłeś sie przede 1958 rokiem…
Jak jesteś młodszy to po prostu nie marzniesz.Taka filozofia…
Tu nigdy nie bylo jakiegos nadmiernego socjalu.
Zreszta to zalezy od regionu, bo wykorzystywany jest jako narzędzie, ktore ma przyciągać “osadnictwo” na tereny inne niz miasto. Cienko to idzie…
A te przyszle inzyniery? Nijak się uczyc czy wziąć do roboty nie chcą.
Rząd tez mamy czerwonawy - ale na szczęście nie czerwony. A i z LGTB wywalili wszystkie dodatki w koncu.
Dalej sa dwie płcie z nietypowymi prefetencjami seksualnymi. Transformersi z pretensjami i rozne takie maja sobie szczescia szukac na własną rękę.
Jurek, to co napisałeś jest tak oczywiste, że nie będę tego kontynuował choć uzupełnić to mógłby w szczegółach. Fanatyzm islamski to nic innego, jak fanatyzm religijny. Fanatyków innych religii nie brakowało, ale dziś na szczęście pozostał ten jeden.
Aktualnie mamy też i inne fanatyzmy, które pozytywne ruchy przekształcają w ich karykaturę. Często w krwawą. Fanatyzm to rzecz, którą należy dusić w zarodku, ale w praktyce ociera się to o niemożliwość. Na fanatyzmie powstała bolszewia, wszelkie nazizmy z hitlerowskim na czele. A dziś, jak miecz Damoklesa wisi nad nami realna groźba, wybuchu praktycznego fanatyzmu ekologicznego, żywieniowego i feministycznego . Wystarczy, że gdzieś ktoś pojawi się z charyzmą i zaraz znajdą się tacy aby zrobić dla siebie z tego interes. Już trwają podjazdy w tych kierunkach, głównie wśród skrajnych lewicowców. Na drugim biegunie czai się skrajna prawica. Fanatyzmy stale pełzają i czekają na okazję.
Fanatyk, to osobnik zero-jedynkowy dla którego istnieją tylko dwa kolory, czarny i biały. I każdy kto myśli inaczej, jest wrogiem. Fanatyzm to ślepa nienawiść do wszystkiego co inne.
Stalin, gdy objął władzę w obawie o swe bezpieczeństwo natychmiast wziął się za fizyczną eliminację fanatyków ze swego otoczenia, a następnie za ludzi inteligentnych wokół niego. Ale najpierw i jednych, i drugich wykorzystał do swoich celów. I tak “jechał” do swej śmierci. Podałem ten przykład by unaocznić, że ci, którzy stoją na czele zwycięskiego fanatyzmu, sami fanatykami nie są. To wyrachowane sqrvysyny umiejące wykorzystać fanatyzm do swych celów. Fanatyzm obojętnie z jakiej dziedziny, gdy zwycięży, zawsze zjada się sam ale zanim to nastąpi powoduje bezmiar tragedii ludzkiej.
Takich przykładów jest mnóstwo,w każdym kącie na świecie.Ale Castro…Był fanatykiem.Tak mi tylko do głowy przyszło…Albo nie do końca normalnym typem.
Zawsze można coś uzupełnić ale forum to nie czas na prace magisterskie.Tym bardziej że większość nie czyta wcale.
Wschód"uporał"się z chyba ostatnim typem z stylu Kadafiego czy Saddama…
Poniżej wklejam artykuł który mnie…przeraził.
Jak można być tak naiwnym???
Taka śliczna dziewczyna…Zachowuje sie jak Żyd szczęśliwy z powodu powrotu Hitlera…Czy to możliwe by kobieta nie zdawała sobie sprawy kto obalił Asada?I jakie obyczaje i rodzaje terroru za tym stoją???
Nie zrozumiales mnie. To bylo w kontekscie czerwonego rządu, nie finansów.
Jeszcze by brakowalo doplacac zdrowym na ciele? Choć część operacji zmiany płci jest objęta ubezpieczeniem spolecznym, to jeszcze! renty z tytulu innosci nie przyznają
Chodzilo mi o to, ze organizacje działające pod szyldem LGTB i rownouprawnienia - w tym umiarkowany feminizm odcięły sie od wszystkich ruchow innych niz zwiazane ze specyficzna sytuacja lesbijek i gejów. Kobiety to odrebna sprawa, bo macho iberico ma się ciągle dobrze. Rownouprawnienie tak. Wykorzystywanie tego w gruncie rzeczy przeciwko kobietom? Bo niestety zycie czasem polega na kompromisach.
To niech jadą dziewczynki w Afganistanie wyzwalać?
Czyli skrajne feministki, ludzie, którzy po nazwijmy to “politycznie” korekcie płci, do ktorych nie dotarlo, ze teraz sa tym, kim być chcieli i wszystkie inne opcje szukające rozglosu za wszelką cenę dostali bilet na samodzielność.