Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 4

Dla mnie do końca był właśnie typowym fanatykiem.Nikt inny nie przemawia przez 7 godzin bez przerwy i nie zamienia imprez sportowych w zimnowojenne manifestacje.

1 polubienie

Castro był do konca fanatykiem. Do dziś Kuba jest pozostałością jakiegos eksperymentu socjologicznego chyba? Albo tam ciagle takowy trwa?
Lata temu jeszcze za zycia Castro Hiszpania przyjęła grupe ponad pol setki kubanskich dysydentów wraz z rodzinami. Dostali w miare miękkie lądowanie w postaci roku na aklimatyzację, duzo biorac pod uwage, ze bariery językowej nie ma.
Niestety mentalnie sie w tej wolności nie odnaleźli.
W Hiszpanii, a nawet Europie nie zostal nikt, zasilili szeregi zwolennikow Maduro w Wenezueli, wtedy jeszcze nieźle prosperujacej dzięki ropie, a niektórzy jak się udalo wyjechali do rodzin w USA.

1 polubienie

To polityka połączona z wielce przerośniętym ego. On doskonale zdawał sobie sprawę z tego, że Kubę wpakował w ślepą uliczkę i bez opieki ZSRR mogło to wszystko runąć. Oni wszyscy tak mieli. Caucescu też. Fanatykiem był Che Guevarra i nie zdążył przestać nim być.

2 polubienia

Che to tak juz pod psychopate bym podciagnela :wink:

3 polubienia

Bo fanatycy są psychopatami.

4 polubienia

Na swój sposob tak, ale nie oni jedyni…

1 polubienie

Nie każdy psychopata jest fanatykiem, ale każdy fanatyk jest psychopatą.

2 polubienia

Zgaza się.
Fanatyzm to stan umysłu nie do wyleczenia. Pytanie tylko o to czego taki fanatyk jest fanem?:wink:

1 polubienie

Zmieniają głowę Trybunału Konstytucyjnego z Julii Przyłębskiej na człowieka Zbigniewa Ziobry

Prezydent Andrzej Duda go zatwierdził

Obawiam się ze i tutaj się nie zgodzę.
Dała mi do myslenia ksiazka Salomona Perela"Europa,Europa".
A ze to właściwie dokument fabularyzowany…
Otóż wynika z owej książki ze najgorsi nazistowscy krzykacze, mordercy lub choćby tylko"funkcjonariusze",po upadku rzeszy, przechodzili jakieś zdumiewające transformacje umysłowe,jakby ulgę ze wszystko minęło…Oto jakiś typ z SA,nie mógł uwierzyć ze Perel przeżył i komentował to w stylu:“jak to dobrze ze Tobie się udało!”
Owszem,zawsze można postawić na tchórzliwe krętactwo ale…Ze wspomnień autora raczej to nie wynikało.

Tu masz odpowiedz.

2 polubienia

Zobaczym co z tego wyniknie.
Czy to czlowiek Ziobry i jak dugo nim będzie? Na razie cos mi się w oczy rzuciło, ze jakiegoś posla tymczasowo przymkneli i sędzia Nawacki ma klopoty? Moze coś w koncu po nowym roku ruszy?

1 polubienie

Antka policja zatrzymała, ale się zasłonił immunitetem. To tak można prowadzić mimo odebrania prawa jazdy, jak się jest posłem?

2 polubienia

Stracil prawko to i immunitet straci…

3 polubienia

Z tego co wyczytałem w zapodanem artykule, odnoszę wrażenie, że Macierewicz aplikuje na następnego świętego z ramienia PiS. Poczciwe kobieciny rydzykowe już szykują swe nakrycia głów moherowe. Będą pielgrzymki do Antoniego.

3 polubienia

“Składanie wieńca przypominało podchody. Macierewicz w grupie pościgowej
Podczas miesięcznicy smoleńskiej we wtorek doszło do incydentu z udziałem Antoniego Macierewicza. Były minister obrony ścigał grupę aktywistów, usiłujących położyć wieniec pod pomnikiem poświęconym ofiarom tragedii z kwietnia 2010 roku. Podłożył nogę aktywiście Arkadiuszowi Szczurkowi. Nagranie z tego zdarzenia obiegło media społecznościowe”.
zadatki na bandyterkę
Nawet by to było śmieszne, tylko jest żenujące…

2 polubienia

Św. Antoni jest patronem żniw, par narzeczeńskich, sierot i dzieci, zagubionych rzeczy i więźniów
.

2 polubienia

Jak się jest posłem, to wszystko można, oni uważają, że prawo jest dla maluczkich. Była jedna taka, która woziła ludzi w bagażniku, i też jej nic nic zrobili. Przykładów można by mnożyć.

4 polubienia

żniwa to on już miał a sierot jest dostatek, społecznych oraz więźniów. Trafił w swój czas.

1 polubienie

Ten, o którym nadmieniłem będzie patronem wielbicieli teorii spiskowych.

3 polubienia