To byl lot treningowy. Czy szkoleniowy?
Nie mam pojęcia
Ale ponoć noktowizje mieli więc taka tragedia nie powinna się wydażyć
Noktowizja?lotniska obsluguja radary i cala sterta innej elekroniki. Trzeba poczekac na przebadanie zapisu lotu helikoptera. O ile tego nie będą probowali utajnić?
A pasy startowe i okolice sa tak oswietlone, ze w noktowizorze bys oślepł.
Nie bede sobie wieczoru psuć.
31 stycznia rowno 5 lat temu stwierdzono pierwszy przypadek covida w Hiszpanii - niemiecki turysta na Teneryfie. Potem zaczął kosic…
Jest wniosek o 30dniowy areszt dla Zbigniewa Ziobry bo poraz piąty nie stawił się w wyznaczonym terminie na komisję
Cyrku ciag dalszy…
Ale spelnia wymogi unijne - bez zwierząt.
Trump na poważne chce odzyskać dla USA kanał panamski
Wojsko wyśle?
Tylko wyedy będzie mial powazny probkem , z tej przeprawy korzysta ponad 100 państw, nie wiem jak to sie przeklada na armatorow, ale niektorzy mają zasięg nieco wiekszy niz imperialne zapedy Trumpa, a logistycznie jest “obstawiony” przez Panamczykow i firmy zarejestrowane w Chinach. Hongkong, nie Tajwan. To nie manewry cłami.
Filip Antosiak, 19-letni Polak poległ pod Pokrowskiem na wschodzie Ukrainy. Pojechal tam bronić Ukrainy w tajemnicy przed rodzicami. 30 stycznia w katedrze św. Michała Archanioła o Złotych Kopułach w Kijowie odbyła się ceremonia pogrzebowa z pełnymi honorami wojskowymi.
W sieci furorę robi nagranie z obrad komisji ds. Pegasusa, gdzie widać jak Joanna Kluzik-Rostkowska daje “kuksańca” posłowi Sławomirowi Ćwikowi podczas głosowania ws. aresztu dla Zbigniewa Ziobry.
mało, że zarabiają na tym cyrku to jeszcze sobie jawnie dają znaki.
Polak wychowany w Anglii.
No cóż szkoda dzieciaka. Rodzicow też.
Raczej bym go za przyklad dla innych nie stawiała.
A co? Koleś przysnął?
Cały świat sie"przejęzycza" i zawsze jest wokół tego szum.I słusznie!
Ta baba jest jednak tak głupia i szkodliwa że…jej wierzę
Joanna Mucha zapowiedziała w rozmowie z PAP, że w szkołach zostanie sprawdzona znajomość języka polskiego przez dzieci ukraińskie . Zaznaczyła, że chodzi o to, by zweryfikować, “które dzieci potrzebują dodatkowego wsparcia językowego”.
Następna sprytna. Oszczędzają jak mogą na zatrudnianiu nauczycieli i teraz wpadli na ten pomysł.
Ja to zrozumiałam, ze dzieci ukraińskie będą sprawdzać znajomość polskiego
I tak lepsze od Gomułki.
Polska stala na sraju przepasci . Teraz robi krok naprzód
Muszą pokazać, że coś robią skoro nawet nie ma żadnego programu tej nauki a nauczycieli się zatrudnia tak, żeby mieli dość już na interview.
Osobie, która takie zdanie skleciła tez wsparcie jezykowe by sie przydało.
podejrzewam, że twórcą tego zamieszania jest znowu Staszek …Joanna i Barbara tylko jego pomysły nagłaśniają