Jarosław grzmi. Po grochówce czy fasolce po bretońsku?
Fasolka po bretonsku to z majerankiem, raczej grochówka.
Albo kapusta…
Kaczyński wściekły po decyzji PKW. „Cierpliwość PiS się skończyła”
znaczy przeholował z fasolką…
Ciekawe co prezes wymysli?
Ziobrą poszczuje?
Magdalena Biejat kandydatem na prezydenta Lewicy
żeberkiem
Bedzie miala pod górkę. Choć i tak pokazala, że dni Czarzastego i spolllółki moga byc policzone.
Orbanem
Romanowski podobno swoją ucieczkę starannie zaplanował. Tak twierdzą w faktach na TVNie
To był bigos.
Jest to mozliwe. Jakby ciamajdy nie dali tyłka z immunitetem to nie mialby na to czasu. A tak?
Wczesniej czy pozniej go dopadną. Niewykluczone, ze w czarnym worku. Bo chyba numeru z albanskim szpitalem i krematoriom nie powtórzą? Albo w kraju, gdzie nie ma ekskstradycji. Jakiś San Escobar? Bojac się dalej nos wysciubić.
Nawet Opus Dei troche dba o opinię, zeby go w nieskonczonosc chronić. Zwłaszcza, że najlepszej prasy nie mają ostatnio.
A nie ukradł tyle, żeby mu na dlugo wystarczylo. Życie uciekiniera jest kosztowne.
Jest taka skuteczna potrawa, nazewa się groch z kapustą.
hulajnoga zabiła generała
W samym srodku Moskwy? General bez obstawy?
Ukraincy co prawda wzieli odpowiedzialnosc za zdarzenie, ale?
Putin czasem sprawia wrażenie, ze ma tych generałów nadprodukcję?
Ja tam się dziwię Marcinowi Romanowskiemu że uciekł bo przecież Duda go by ułaskawił
Opus Dei twierdzi że go nie ukryli
Trump przyznał że zakończenie wojny w Ukrainie będzie trudniejsze oraz bardziej skomplikowane niż tej na Bliskim Wschodzie
Co bylo do udowodnirnia. Rosja ma większy potencjał.
A nie wiem co bedzie za cztery lata, ale obawiam się ze Trump odejdzie z prezydentury, a problem zostanie…
Orban powiedział że udzieli schronienia wszelkim uchodźcom politycznym (w domyśle pisowcom)
“Marcin Romanowski otrzymał azyl na Węgrzech — taką sensacyjną wiadomość przekazał obrońca posła PiS mec. Bartosz Lewandowski”.
uchodźca polityczny jeszcze doktor - znaczy chwała nauce, że taki cenzus mu zapewniła
Z domyslami bylabym ostrozna. Węgry mialy swojego Rakoczego ( nazwisko i histotia jego pochodzenia wymagałaby sprawdzenia. Nagý to tragedia jaka sppotkala ideologicznych komunistow. Kadar? Umafl 1989. Z żalu? Czy tesknoty za ZSRR?
Wegrzy zawsze mieli dosc specyficzną role w Europie. Jakby co to przypomnij mi za rok, czyli niecale dwa tygodnie temat?