Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 6

No to już 6 cześć… A mi wciąż PiS już nie przeszkadza. Wystarczy że wyciągną wnioski

Ukraina i Rosja dogadały się w sprawie bezpiecznej żeglugi dla obu stron po Morzu Czarnym

Trump mówi że rozmawiali na temat linii demarkacyjnych

Ukraińcy i Rosjanie dogadali się też w sprawie zatrzymania ataków na infrastrukturę krytyczną

Białoruś de facto polkolonią Rosji. Ciekawe jak będzie po zakończeniu wojny na Ukrainie bo Rosjanie niewiele osiągnęli

Z drugiej strony mamy granicę UE z Białorusią całkowicie zmilitaryzowaną

Wyciągnąć to oni pewnie wyciągają coś innego, jak korzystają z pisuaru.

2 polubienia

Coś w tym niestety jest

Ciekawe co by się stało z PiSem gdyby wygrał Sławomir Mentzen

Ciekawe ile Kaczyńskiemu zdrowie pozwoli działać dalej w polityce

Mentzen ma szansę na drugą turę. To niebezpieczne.
Ukraina i Rosja dogadały się w sprawie żeglugi na morzu czarnym i obiektów krytycznych.

2 polubienia

Kto się dogadal? To USA rozmawiali a Ukraina z Rosją nic się nie dogadala, tylko zgodzila na ustalenia USA. ,ktore pomoga okradac nadal Ukraine ze zboza i zarabiac na tym, bo Odessa jest bombardowana, a zboze nadal kradzione.
Nawet tych ustalen z ruskimi w pelni nie ujawniaja, takie to dogadanie.
“Wyciekły bezczelne żądania Moskwy w Arabii Saudyjskiej” - takim tytułem podsumowała te doniesienia ukraińska agencja Unian. "

1 polubienie

Mentzen jest na dobrej drodze, żeby przejac część elektoratu PiS, tą, mniej radiomaryjną.
Jak dlugo prezes bedzie “tkwil na posterunku”?
Do śmierci.

1 polubienie

No to Afryka z glodu nie umrze, a i hiszpanskie krowki i swinki paszę beda mialy.
W 2021 roku około 18,4% całkowitego importu zbóż przez Hiszpanię pochodziło z Ukrainy, co stanowiło 545 milionów euro. W przypadku kukurydzy bylo to 30% całkowitego importu.
Dodatkowo, Hiszpania importowała z Ukrainy 70% swojego zapotrzebowania na olej słonecznikowy oraz 53% śruty słonecznikowej, które są istotnymi składnikami w produkcji pasz.

W trakcie wojny te ilosci spadly, ale nie az tak znacząco. I protestów, ze import nie bylo.
Faktem jest, że Ukraina jest spicchlerzem swiata jesli chodzi o eksport pszenicy, kukurydzy i roslin oleistych.
Ciekawe, że Trump nie zablokowal? Przeciez tych swoich genetycznych sztucznych mutantów nie bedzie mial gdzie upychać?

1 polubienie

“Wciąż już”…Dawno tego nie słyszałem :innocent:

2 polubienia

Tutaj więcej ciekawostek o Mentzenie. Ja większości z tego nie wiedziałem bo nie jestem jakimś jego fanem

Dziś cały dzień jestem w drodze i może coś mi umknęło ale…Jak można mówić że się dogadali skoro Rosja stawia coraz to nowe"warunki"?
Jednak nawet jeśli to nie do końca prawdziwa wiadomość,to i tak,to w miarę dobra wiadomość.

3 polubienia

Trump wyczul padlinę, a Putin polewa ja swieza krwia, żeby zapalu nie stracił…

2 polubienia

Tak czy siak,w trakcie dogadywania się,sowieci zbombardowali domy mieszkalne i szpital w mieście Sumy,raniąc 74 osoby,w tym 14 dzieci ( Metro,Daily Mail)

4 polubienia

Tak, podawali dziś tu w dzienniku.
Rozejm przeciez czesciowy jest…:japanese_ogre::rage::angry:

2 polubienia

Ponoć Bucza i Irpień już odbudowania. Kijów też non stop odbudowują…

Moze nievtyle.odbudowuja co staraja sie na bizso usuwac. zniszczenia, zeby dalo.sie tam zyc.

1 polubienie

Bomba kierowana w Kurtiwce w rej.donieckim zabila 3-latkę z mamą na placu zabaw, jej siostra jest w szpitalu. Jesli to jest dogadanie sie w czasie, gdy bandyta eskaluje nieuzasadnione zadania…Podobno ataki tak zostaly zintensyfikowane na Zaporozu m.in.jak nie bylo do tej pory na Ukr.miasta :frowning:

1 polubienie

Jak można dogadać się z terrorystą? Terrorystę trzeba zniszczyć, a na to nie ma woli politycznej, więc tylko się gada, gada, gada…

3 polubienia