Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 6

2 mln ludzi protestujących w Stambule. Chcą uwolnienia kandydata na prezydenta

Ale to jest pacyficzny pierścień ognia. Do tego gęsto zamieszkany. Co jakis czas tam trzesienie ziemi ponad 7 stponi sie zdarza. Czy bedzie to Ameryka czy Azja i to bywa loteria. Choc roznie sie do takiego zdarzenia przygotowuja to taka sila wstrzasu czy to będzie Japonia, USA czy biedniejsze kraje Ameryki Poludniowej czy Azji Wschodniej to demolka.

2 polubienia

Zbigniew Ziobro znowu nie stawił się przed komisją

Uznano w końcu legalność komisji bo Ziobro zarzucał tej komisji nielegalność

Sławomir Mentzen nazywa gwałt nie przyjemnością i uważa że dzieci z gwałtów powinny być bezwzględnie urodzone.

A powinna to być kwestia wyłącznie sumienia danej kobiety

Trzech amerykańskich żołnierzy nie żyje. Dopiero teraz wydobyto pojazd inżynieryjny Hercules w którym znajdowały się owi amerykańscy żołnierze

Po trzech dniach

Marine Le Pen skazana na 4 lata pozbawienia wolności… W tym 2 w zawieszeniu

Przez 5 lat nie będzie mogła ubiegać się o bycie prezydentem

O,o!!! Właśnie to!
Niestety terroryzm państwowy to coś innego i konsekwencje zimnowojennej retoryki mogą być czasem nie do przewidzenia.
A w tym przypadku, dochodzi coś jeszcze, o czym będę przypominał aż do końca [końca którego nie widać…]
Mamy do czynienia z sowietami a nie jakimkolwiek innym państwowym terroryzmem.A to oznacza że mamy do czynienia ze spadkobiercami stalinizmu.A to oznacza że raz zdobytych ziem,putin nigdy nie odda.Można go tylko do tego zmusić.Zbrojnie,odpowiadaloby wojnie światowej bo sama Ukraina,choćby wspierana jak dotąd,niczego nie wskóra i będziemy mieli status quo jeszcze rok a może i 10 lat…Przynajmniej do czasu aż Putin zdechnie.
Na żadne pierdoły o "zjednoczeniu ue"nikt, na podstawie tego co się dzieje,nie powinien dać się nabrać.
Wniosek jest jeden.To pat.

1 polubienie

Amerykanie nie chcą też zjednoczenia UE

Podzieloną Europą łatwiej rzadzić

Hmmm…Przyznaje ze nie wiedziałem iz Garibaldi doczekał się"swojej" góry w US.Spłaszczenie tej mapy, sugeruje raczej ze to Kolumbia Brytyjska w Kanadzie…Tak czy siak,nie wiedziałem :innocent:

1 polubienie

Tak to chwilami wyglada ale nie przesadzajmy.Po pierwsze, trudno dociec czego chcą Amerykanie.Po drugie,ue dla Ameryki to tylko pinczerek ujadający lub, w zależności od sytuacji,siedzacy cicho.Az tak to oni się tym nie przejmują.

1 polubienie

O wulkanie sw. Heleny ro tez slyszalam, w koncu jak lupnelo to prawie pol gory poszlo w powietrze.
Garibaldi tez nie zaskoczylo. Jedyne co kojarzylam z zwiazku z nim, oproczvroli historycznej to gra - pasjans na dwie osoby zwana garibaldka.

1 polubienie

:smiley:
Fakt,bylo coś takiego…Ale chyba tej umiejętności to mi babcia nie przekazywała…Albo nie pamietam.

1 polubienie

W to namietnie grywal mój tata ze swoim przyjacielem, potrafili pół nocy przesiedzieć. Kiedys mi tlumaczyli zasady, ale do tego trzeba dwoch osob, a to juz jak do pasjansa tłum :wink:

2 polubienia

znow ten bandyta zwieksza ilosc poborowych…tyle ludzi skazac na smierc, sadysta :frowning:
Stany Zjednoczone mogą nie pomóc Europie, jeżeli dojdzie do ataku ze strony Rosji …i to nie Prima Aprilis…

2 polubienia

To ja o tym, co dzieje się bezpośrednio u nas:

Jest to słomka dorzucona do “kłód rzucanych pod nogi panu prezydentowi”. :wink:

2 polubienia

Biedny ten prezyzent.
Jeszcze pare takich “slomek” i bedzie mial wygodne wyrko.

3 polubienia

Działo się coś dzisiaj?

Taaa, w ogolnym rozrachunku, ale potraktuj to jako moj wniosek? Sypie się kolejna fala dzialan antydemokratycznych.
Haslo ekologia to nie tylko przezyc jako gatunek, niczym krokodyle. Ale dbac, zeby inne gatnki żyły?
Bo tez sa tego warte, prawda kolezanko @waranzkomodo . Mnie ta reklama śmieszy :grin:

2 polubienia

Juz duzo wiecej.
Dochodza do 3000.
Ale w porównaniu do tsunami z 2004 wywołanego przez podwodny wstrzas o sile 9,1 i ponad 230 tys.?
Taki region…

1 polubienie

Idea słuszna, a nawet piękna. Ale realnie absolutnie niemożliwa. Sama wola polityczna to tak mało, że nic nie znaczy.

2 polubienia