UE przygotowała 18ty już pakiet sankcji. Podobno mocny
Dyplomatyczna wojna między Warszawą a Budapesztem. Nie będzie kolejnego dyplomaty polskiego na Węgrzech
Putinowi to wisi
No i przyczyna prozaiczna…
Życie jest dziwne
Dziś idą przez Polskę faszyści. Dobrze że broni nie można mieć powszechnie
Nie tylko przez Polskę.
Taka sytuacja
Walnal główny system. Tak sam z siebie?
Jest to jeden z najlepiej zabezpieczonych systemow w panstwie - wlaczyly sie procedury zapasowe, strat poza obrazonym ego niektorych roszczeniowych pasażerów nie ma.
Ja tam wolę poczekac na lotnisku, niz mają mnie z paru hektarow uprawnego pola zbierać.
A przeciez nie powiedza od razu, ze to sabotaż, cyberatak czy błąd systemowy , serwery, synchronizacja? Spokojnie, armia spryciulków juz nad tym siedzi, ale ustalenie przyczyn musi potrwać.
Nie tylko ruskie moga byc przyczyną, potezne zaklocenia w ruchu powietrznym spowodowaly też ostatnie strajki we Francji.
Dzieje się na marszach nazistów. Aktywistka babcia Kasia wyniesiona siłą przez policję. Nie chcieli jej wpuścić w marsz faszystów. Dla jej dobra
Katarzyna Augustynek czyli Babcia Kasia to juz taki byt żyjący swoim zyciem. Propagandowym również.
Przynajmniej sie nie nudzi na emeryturze
Były też kontrmarsze
KK Polski jest podzielony. Jedni mówią o milosierdziu tak jak kard. Grzegorz Ryś. Inni straszą migracjami
Pierwsza taka awaria w Polsce w kontrolerze żeglugi powietrznej
Rosjanie produkują już około 100 shachedów dziennie
W koncu im surowcow zabraknie.
A nie awaria kontroli ppwietrznej a calkowity kolaps systemu natychmiast zastapiony awaryjnym. Pisalismy o tym z kolega @Devil nieco wyzej.
Polacy uwazaja, ze pomoc udzielana Ukrainie przez Polskę od początku wojny z Rosją jest niedostatecznie doceniana przez sojuszników i Ukrainę. No coz…lepsze wydane pieniadze, niz pokonany sasiad wcielony do kacapkiego woja.
Moskwa została zaatakowana nocą przez ukraińskie drony. (Nie gawrony harmonik). Prezydent Azebrnejdzanu zaapalowal, zeby Ukraincy nie zgadzali sie na okupacje.
Nie wiem jak wyglada obrona przeciwlotnicza Moskwy, ale to jest olbrzymi teren do obrony
Ok. 48 360 km².
To tak będzie z 10 Zatok Gdanskich powierzchni? @Bingola, tak mi jakos sie doliczylo?
Sprawdzilam
Wbrew pozorom Moskwa dobrze chroniona , wielowarstwowo, choc wlasnie niewielkie drony moga sie przez nia przeslizgnac, bo sa trudne do wykrycia wczesniej. Z rakieta by juz tak latwo nie bylo.
A liczyc na to, że sprane setka lat propagandy moskiewskie mozgi, uwazajace sie za panow swiata przestrasza się jakiegos fajerwerku i paru godzin zamkniecia lotniska? Drobna niedogodność.
Mamy w Polszy pierwszy od dawna przypadek cholery. Seniorka bardzo cierpi. Jest problem bo nie wiadomo gdzie jest źródło choroby. Pacjentka nie opuszczała kraju
Dziś w kościołach odczytano mądry list kardynała Rysia. Mam nadzieję że polscy faszyści wezmą go sobie do serca