Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 7

UE przygotowała 18ty już pakiet sankcji. Podobno mocny

1 polubienie

Dyplomatyczna wojna między Warszawą a Budapesztem. Nie będzie kolejnego dyplomaty polskiego na Węgrzech

Putinowi to wisi

2 polubienia

No i przyczyna prozaiczna…

2 polubienia

Życie jest dziwne

2 polubienia

Dziś idą przez Polskę faszyści. Dobrze że broni nie można mieć powszechnie

1 polubienie

Nie tylko przez Polskę.

1 polubienie

Taka sytuacja

1 polubienie

Walnal główny system. Tak sam z siebie?
Jest to jeden z najlepiej zabezpieczonych systemow w panstwie - wlaczyly sie procedury zapasowe, strat poza obrazonym ego niektorych roszczeniowych pasażerów nie ma.
Ja tam wolę poczekac na lotnisku, niz mają mnie z paru hektarow uprawnego pola zbierać.
A przeciez nie powiedza od razu, ze to sabotaż, cyberatak czy błąd systemowy , serwery, synchronizacja? Spokojnie, armia spryciulków juz nad tym siedzi, ale ustalenie przyczyn musi potrwać.
Nie tylko ruskie moga byc przyczyną, potezne zaklocenia w ruchu powietrznym spowodowaly też ostatnie strajki we Francji.

1 polubienie

Dzieje się na marszach nazistów. Aktywistka babcia Kasia wyniesiona siłą przez policję. Nie chcieli jej wpuścić w marsz faszystów. Dla jej dobra

2 polubienia

Katarzyna Augustynek czyli Babcia Kasia to juz taki byt żyjący swoim zyciem. Propagandowym również.
Przynajmniej sie nie nudzi na emeryturze :rofl:

1 polubienie

Były też kontrmarsze

KK Polski jest podzielony. Jedni mówią o milosierdziu tak jak kard. Grzegorz Ryś. Inni straszą migracjami

Pierwsza taka awaria w Polsce w kontrolerze żeglugi powietrznej

1 polubienie

Rosjanie produkują już około 100 shachedów dziennie

1 polubienie

W koncu im surowcow zabraknie.
A nie awaria kontroli ppwietrznej a calkowity kolaps systemu natychmiast zastapiony awaryjnym. Pisalismy o tym z kolega @Devil nieco wyzej.

1 polubienie

Polacy uwazaja, ze pomoc udzielana Ukrainie przez Polskę od początku wojny z Rosją jest niedostatecznie doceniana przez sojuszników i Ukrainę. No coz…lepsze wydane pieniadze, niz pokonany sasiad wcielony do kacapkiego woja.

1 polubienie

Moskwa została zaatakowana nocą przez ukraińskie drony. (Nie gawrony harmonik). Prezydent Azebrnejdzanu zaapalowal, zeby Ukraincy nie zgadzali sie na okupacje.

1 polubienie

Nie wiem jak wyglada obrona przeciwlotnicza Moskwy, ale to jest olbrzymi teren do obrony
Ok. 48 360 km².
To tak będzie z 10 Zatok Gdanskich powierzchni? @Bingola, tak mi jakos sie doliczylo?
Sprawdzilam
Wbrew pozorom Moskwa dobrze chroniona , wielowarstwowo, choc wlasnie niewielkie drony moga sie przez nia przeslizgnac, bo sa trudne do wykrycia wczesniej. Z rakieta by juz tak latwo nie bylo.
A liczyc na to, że sprane setka lat propagandy moskiewskie mozgi, uwazajace sie za panow swiata przestrasza się jakiegos fajerwerku i paru godzin zamkniecia lotniska? Drobna niedogodność.

3 polubienia

Mamy w Polszy pierwszy od dawna przypadek cholery. Seniorka bardzo cierpi. Jest problem bo nie wiadomo gdzie jest źródło choroby. Pacjentka nie opuszczała kraju

2 polubienia

Dziś w kościołach odczytano mądry list kardynała Rysia. Mam nadzieję że polscy faszyści wezmą go sobie do serca

2 polubienia