Ale nie całkowicie a Iran boi się atakować Amerykanów
Włączyli się pośrednio.
Ja sie im nie dziwie. Bo jednak USA w tamtych okolicach pokazalo na co ich stać?
Poza tym Iran to szyici, są mniejszością religijna, niezbyt lubianą przez sunnitow, bez względu na to jaki nurt pteferuja.
Tu wrogosc zaczela sie tuz po smierci Mahometa i dotyczy przejecia wladzy. Pęknietej sprężyny nie zespawasz.
( sawoja droga jak czlowiek zaczyna wchodzic w te niuanse wiary i interpretacje koranu, ty migrena muraowana, zeby tylko…)
Ale jednak…
USA skierowala w tamta strefe dwa lotniskowce Nimitz i blizniaczy Carl Vinson
Z. eskorta czyli towarzyszacymi im krazownikiem, niszczycielami, atomowymi okrętami podwodnymi,
Logistyka zbiornikowiec, zapotrzeniowce? Łączność i rozpoznanie satelitarne? Wsparcie baz w Katarze, ZEA, Bahrajnie, Kuwejcie? Udostepnienie przestrzeni powietrznej przez Arabie Saudyjską
To dwie Gwiazdy Smieci, a raczej archpelagi śmierci.
Ukonczone i dzialajace.
Dodajac do tego, ze Iran za plecami przyjaciol nie ma? (Afganistan i Irak? )
Hmmm.
Ale Trump ma inne plany na Bliski Wschód niż Benjamin Netanjahu
Tak czy siak nieciekawie się robi dla Iranu
Iran zmierza do samo eksterminacji. Najlepsze co powinien zrobić, to się poddać.
Tak latwo nie pójdzie. Ajatollahy przyspawane i w "bunkrach zabezpieczinych geologiczne "( wyglada na ro, ze sa to swietnie przygotowane na dlugotrwaly pobyt jaskinie?)
W kazdum tazie ich rządy ludzion daly się we znaki i utrata wladzy sla nich to prosta droga do raju z hurysami.
Tym bardziej, że szyici troche sie ze swoja wizja raju odrozniaja - na pobyt trzeba zasłużyć (czyli kij i marchewka na co dzień) a wstep do raju? Allah to jedno, ale bez adwiokata imama ani rusz.
A takowy? Patrz punkt 1.
Gdyby nie nasze zaangażowanie, to Ukrainy już by nie było, więc nie mam potrzeby jako obywatel, żeby proponować mojemu prezydentowi wyjazd najpierw do Kijowa - oświadczył min.Przemyslaw.
Szkoda, ze nie zaznaczyl, ze gdyby nie ich walka to horda gwalcilaby juz tutaj kogo popadnie a sedesow i pralek by sie starczylo do ukradzenia…
Prawda jak zwykle leży pośrodku.
Tusk przemówił w sprawie błędów w liczeniu głosów na prezydenta
Że Polacy powinni mieć pewność w tej sprawie
Karol Nawrocki poparł węgiel w polskiej energetyce nie zważając na kryzys klimatyczny
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale PSL się chyba oddziela od trzeciej drogi
Ale Koalicja 15 października nadal trwa
Ajatollach grozi Amerykanom że ich zaangażowanie będzie przepisem na wojnę totalną w regionie
Trump przekonuje że w każdej chwili może dołączyć do wojny z Iranem. Moim zdaniem Iran nie zaatakuje Amerykanów
Kołodziejczyk zrezygnował z bycia ministrem rolnictwa z powodu zbyt dużej liczby blokady jego działań
Sprawa ponownego liczenia głosów nabiera coraz silniej tempa. Kto wie, co to będzie. Do 1 lipca jest czas, żeby sprawdzić czy wybory zostały poprawnie policzone.
Też mnie ciekawi co to będzie. Ale obawiam się że nic to nie zmieni
Amerykanie chcą przywrócić produkcję telefonów do USA z Chin. Ale nie stanie się to od razu
Biorac pod uwage poprzednie? Moga świadomie “nie zdążyć”.
“Dziękujemy również Panu Bogu za pana prezesa Jarosława Kaczyńskiego,”-koniec cytatu
Ale czyjego cytatu? Karola Nawrockiego?