Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 8

Prawie 200 mld zł na obronność Polska wydaje

Trump grozi sankcjami Rosji. Ale stwierdził też że Zełeński też nie jest bez winy bo do tanga trzeba dwojga

Stąd deficyt

1 polubienie

Część głosujących na Alfonsa szybko zrozumie, że zamienili długopis na bejsbola. Na szczęście on jest takim prostakiem, że Tusk kręci go jak dzieciaka. Nie spodziewał się, że Donald na bieżąco, merytorycznie obali jego propagandowe bajeczki.

3 polubienia

Ale podpisuje w szybszym tempie niz Duda.

1 polubienie

Tylko niektorzy wolą kijem oberwac niz czegos wysłuchać.

2 polubienia

No jak zaczal to z przytupem od spieprzenia sprawy Starlinkow..kwestie humanitarne pomijam..

2 polubienia

Zależy mi na tym, żeby niezdecydowani wyborcy od lewicy po niepisiacką prawicę, zrozumieli że zagłosowali bardzo źle. Sam znam wielu ludzi nie lubiących PiSu, którzy zagłosowali na Alfonsa, bo go PO tak oczerniało :grimacing:

2 polubienia

Paranoja? Jakie oczernianie? Ktos na Ksiezycu mieszkal i nie wie jak robi się “kariery” w Polsce? Pod parasolem PiS?

Juz mi sie dzis myslec nie chce.
Ale mimo wszystko chamstwa nie lubię.
Hipokryzji i zlodziejstwa tez nie.
Ptoblem, ze takiego szkodnika, nawet jak nastapi cud i.ludzie sie połapią to usunac trudno.

1 polubienie

Kto był lepszy wczoraj na radzie gabinetowej? Tusk czy Nawrocki?

1 polubienie

Tusk. Nawrocki klepał pisowską propagandę i nie spodziewał się, że Tusk bez przygotowania obali wszystkie jego teorie. Ten fałszywy uśmieszek mu zrzedł i musiał w końcu przerwać tyradę Tuska. Nawrocki liczył, że sobie potrumpuje… a tu zamiast podziękowań za możliwość współpracy z geniuszem dostał gorzką do przełknięcia ripostę. Ale czego się spodziewać przy takiej różnicy intelektu. :rofl:

5 polubień

Ja to czekam co Nawrocki u Trumpa "wykręci ".

1 polubienie

Dwa przygłupy, to pewnie się polubią.

1 polubienie

600 shachedów i 30 rakiet uderzyło dzisiaj w Ukrainę a głównie w Kijów

Tymczasem Zachód planuje rozmowy pokojowe

Stajemy się jedną z 20 największych gospodarek świata

Inflacja ma wynieść jedynie 3% a więc pomału żegnamy się z pisowską drożyzną

Adam Niedzielski pobity w Siedlcach. Po paru godzinach wyszedł ze szpitala

Szef MON przygotował “Poradnik Bezpieczeństwa” liczącą 50 stron. Państwa Skandynawskie już dawno taką mają

1 polubienie

Tymczasem Trump odpuścił ruskim kolejne sankcje :neutral_face:

2 polubienia

Jakoś mi nie żal Niedzielskiego. Prawie mandat dostałem w 2021 za brak maseczki. Na dworze

3 polubienia