Kopią studnie jak pożar?
Loty szkoleniowe i ko serwacyjne tez musza trwac. Samoloty nie moga stac i rdzewieć.
Ale fakt, urzadzanie igrzysk tego typu? To jakas paranoja.
Pokazy lotnicze to robią fachowcy, nie liniowi lotnicy.
Pisalam o tym tu pare wpisow wyżej
W odpowiedzi do kolegi @Devil
Ponoć piloci są przeciążeni. Trwa szukanie przyczyn i oskarżanie
Ja nie wiem kto i co?
Ale od lat wiadomo, ze w polskim wojsku dobrze sie nie dzieje.
Do nagrań rozmowy dotarli między F16 a wojskowym koordynatorem lotu. Słychać chaos
Ale nie wiadomo czy to było winą katastrofy
Za 2 dni mija termin jaki Trump dał Zełeńskiemu i Putinowi do spotkania się
Już wiadomo że to mało prawdopodobne że się spotkają
Wg kanclerza Niemiec Fridrischa Merza Putin nie zakończy tej wojny dopóki nie zmusi go do tego sytuacja gospodarcza
Kaczyński ciśnie po konfederacji. I straszy nią
Koalicja PiS Konfa wcale nie jest pewna a Kaczyński straszy koalicją PO konfa
Podobno było spięcie między nieżyjącym pilotem a kontrolerem.
Ciekawe jakie spięcie
Kontroler pomylił f-16 z innym samolotem będącym w powietrzu w tym samym czasie i blisko f-16
Z tymi nagraniami to trzeba uwazac. I czy byl to wojskowy czy cywilny? Robi sie wokol tego chaos informacyjny.
To raczej nie wojskowy. Zreszta jakie doswiadczenie moze miec kontroler lotow jesli tam ze cztery samoloty dziennie sie pojawiaja?
Niedawno czytalam, gdzie to nie pamietam, ale jakieś coś o polskich lotniskach? Radom mial byc zlikwidowany jak lotnisko cywilne, ale politycznie to było niepoprawne…
Pani Pajaczkowska(ta od relacjonowania wojny z Ukrainy) opowiada na y-tubie jak to Ukraincy ucza sie o Polakach nie tego, co trzeba. Ja to widze, ze kazdy komu sie zachce to ubija swoje lody na tym nieszczesciu, jakim jest wojna, aby sobie nastukac lajki, poparcie…a trole, jakich pelno w necie az zacieraja rece…
45 lat porozumień sierpniowych
Brałem w tym czynny udział.
Nawet 45 mld euro możemy dostać od UE na obronność. Możemy być największym beneficjentem
I na Tarcze Wschód
Mam taką refleksję. Wałęsa jaki był, taki był, ale nie okazywał tchórzostwa, a poza tym zjednoczył Polaków, a Kaczyńskich ich podzielił.
Wałęsy nie było na uroczystościach bo przebywa bodajże w Stanach Zjednoczonych
Jutro na Westerplatte będą mieli okazję się spotkać Tusk z Nawrockim
Bo 3 września Nawrocki ma się spotkać z Trumpem w Waszyngtonie