Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 8

A jak dokładnie jeśli mogę zapytać?

Elon Musk obiecuje że za rok poleci rakieta na Marsa z humanoidalnym robotem

Zapytać możesz, ale za dużo pisania. A poza tym nie lubię się chwalić.
Zdradzę tylko tyle, że brałem udział w strajkach, a potem przemieszczałem się po różnych strajkujących zakładach na Wybrzeżu.
No i w stanie wojennym czynnie prowadziłem działalność wywrotową godząc w socjalizm. Czas jakiś należałem do konspiry.
Nie wiedziałem wtedy, że w Polsce nastanie PiS i zacznie się odradzać faszyzm w postaci konfy, jej przybudówek i rożnych Braunów, Bąkiewiczów i im podobnej szumowiny. I jeszcze Nawrocki do tego.

3 polubienia

Tak na odczytach, nazywanych w Polsce “wykladami”.
Takie platne spotkania jak ktos chce mieć fotke i uscisk reki slawnego czlowieka.
Sposob na zarobienie paru groszy i jednoczesnie czesto reklama kraju plus wlasnej osoby.
Dudzie taki sposób zarobkowania nie grozi, chyba, ze tour po salkach parafialnych?
A, że wyjechał? Moze to i lepiej, czlowiek starszy, schorowany i co bedzie się stresowal chamstwem Nawrockiego?.

1 polubienie

Putin przybył do Chin na 4 dni

1 polubienie

Łasi się jak może do Xi.
A Chinczyki maja w tym interes, bo im sprzedaż do USA spadla, a towar trzeba gdzieś upychać?
Bezrobotny Chińczyk to niebezpieczny obywatel, jeszcze myslec zacznie?

1 polubienie

Tutaj na temat Urszuli von der leyen na granicy i ustaleniach z Tuskiem

Pogadali sobie? Mam nadzieje, ze z lepszym skutkiem niz perora Nawrockiego dziś przy smutnej rocznicy (86) wybuchu wojny?

1 polubienie

Nowogrodzkiego lepiej wcale nie słuchać, bo się można zdenerwować że Polacy po jednym debilu wybrali jeszcze gorszego :neutral_face:

2 polubienia

Ponoć ruscy zakłócili sygnał GPS w samolocie Urszuli. Musieli korzyść z papierowych map w drodze do Bułgarii

1 polubienie

Możliwe. Takie incydenty zaczynaja byc na porzadku dziennym. I nocnym.

1 polubienie