Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 9

Przespaliśmy co najmniej 2 lata w kwestii ochrony antydronowej

1 polubienie

:pleading_face:

1 polubienie

Podobno więcej Ukraińców chce bronić swojego kraju niż Polacy naszego. A Niemców jeszcze gorzej niż w Polsce

Trump stwierdził że te co najmniej 19 dronów to mogła być pomyłka XD i że tak czy siak nie jest zadowolony z całej tej sytuacji

Za 2 godziny nadzwyczajne spotkanie Rady Bezpieczeństwa w ONZ w Nowym Jorku

Rozpocznie się o 21:00 polskiego czasu

Niemal całą swoją armię Rosjanie wysłali na Ukrainę ale mimo to manewry Zapad 2025 budzą niepokój

Nie wiadomo kiedy dokładnie granicę polsko białoruską otworzymy z powrotem. Ale najpewniej po zakończeniu rosyjsko białoruskich manewrów

A garnek jatrzy jeszcze w sprawie flag. Niech on pilnuje chalupy, zbey mu dron nie wlecial, bo mieszka na zadupie wschodnim a nie jatrzy :frowning:

Trump znów tańczy tak jak mu Putin zagra

3 polubienia

Czy przespaliśmy?
Tu postęp jest taki, ze moze i lepiej?
Bo mielibysmy kupe złomu?

1 polubienie

Wczoraj po 21 osłabło się coś z czego nic nigdy nie wynika. Posiedzenie rady ONZ na wniosek polski

1 polubienie

Kazda metoda dobra.
Putin sie zapetla . A Trump?
Boże, chron nas od przyjaciół, bo przed wrogami obronimy sie sami…

2 polubienia

Trump stwierdził że uderzy nowymi sankcjami w Rosję JEŚLI UE przestanie kupować surowce od Rosji i nałoży sankcje razem z USA na Chiny

Większość ONZtu popiera Polskę i mówi że atak na Polskę sprawia że świat będzie bardziej wspierać Ukraine

Coraz więcej żołnierzy i broni sojuszu północnoatlantyckiego przysyła Polsce wsparcie z powodu manewrów Zapad 2025

Pajączkowska widzę idzie w kierunku szurii.

2 polubienia

aż szesnastu wybitnych artystów zostało uhonorowanych medalami “Zasłużony Kulturze Gloria Artis”. Wśród laureatów znalazły się takie legendy polskiej sceny muzycznej, jak Stanisław Syrewicz, Andrzej Rybiński, Wojciech Gąssowski, Dariusz Kozakiewicz oraz członkowie formacji Big Cyc.

1 polubienie

Nie wiem. Może. Odpowiem jak to mówią Chińczycy: “za wcześnie żeby oceniać”

Jedyna co mnie troche cieszy, ze nasz byly MENister ma w lubelskiem dom… ale marna to pociecha.

2 polubienia

On juz sie zapętlił.
Albo kombinuje jakby tu uderzyc w Chiny oslabiajac nie tyle Rosję co reszte Europy? I NATO?

Donald J. Trump

@realDonald Trump

LIST WYSŁANY PRZEZ PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA DO WSZYSTKICH PAŃSTW NATO I DO CAŁEGO ŚWIATA: „Jestem gotów nałożyć poważne sankcje na Rosję, gdy wszystkie państwa NATO zgodzą się i zaczną robić to samo, i gdy wszystkie państwa NATO PRZESTANĄ KUPOWAĆ ROPĘ OD ROSJI. Jak wiecie, zaangażowanie NATO w ZWYCIĘSTWO było znacznie mniejsze niż 100%, a zakupy rosyjskiej ropy przez niektórych były szokujące! To znacznie osłabia waszą pozycję negocjacyjną i siłę przetargową wobec Rosji. W każdym razie, jestem gotowy „odejść”, gdy będziecie gotowi. Tylko powiedzcie kiedy? Wierzę, że to, a także nałożenie przez NATO, jako grupę, 50% do 100% CELÓW NA CHINY, które zostaną całkowicie wycofane po zakończeniu WOJNY z Rosją i Ukrainą, również bardzo pomoże w ZAKOŃCZENIU tej śmiercionośnej, ale absurdalnej WOJNY. Chiny mają silną pozycję kontrolę, a nawet uścisk nad Rosją, a te potężne cła złamią ten uścisk. To nie jest WOJNA TRUMPA (nigdy by się nie zaczęła, gdybym był prezydentem!), to WOJNA Bidena i Zełenskiego. Jestem tu tylko po to, by pomóc ją powstrzymać i uratować tysiące rosyjskich i ukraińskich istnień (tylko 7118 ofiar śmiertelnych w zeszłym tygodniu. SZALEŃSTWO!). Jeśli NATO zrobi, jak mówię, WOJNA szybko się skończy, a wszystkie te życia zostaną uratowane! Jeśli nie, to po prostu marnujecie mój czas, a także czas, energię i pieniądze Stanów Zjednoczonych. Dziękuję za uwagę! DONALD J. TRUMP, PREZYDENT STANÓW ZJEDNOCZONYCH AMERYKI.
No proszę, ani slowa o harmonijności i jedzeniu jablek, a jakie skuteczne? :pleading_face:

1 polubienie

Czemu konfa gra z Moskwą?

1 polubienie