Co ten Lewandowski tak faworyzowany od lat?

Z braku rodzin panujacych, bo ile mozna o angielskich Windsorach?
Tworzy sie nowych bohaterow - celebrytow. Kto chce niech czyta. Tylko wolalabym w wiadomosciach sportowych rzeczowo newsa o tym jakie kto ma wyniki w innych dziedzinach, tu akurat sportu, a nie jaka fryzurkę zafundowal sobie Romaldo i ile sztuk potomstwa bedzie mial on czy Lewandowski.

2 polubienia

@okonek Nie czytam pudelków, ale w radiu którego słucham w każdym niemal newsie sportowym jest wzmianka o Lewym, ile i gdzie strzelił a nawet, że miał operację na przepuklinę :smiley:

1 polubienie

Ronaldo i Messi pochodza z Ameryki Poludniowej, gdzie Maradonie swiatynie stawiaja. Idzie za tym kasa, niekoniecznie podawana do publicznej wiadomosci. Zdobycie przez nich jakiejś zlotej pilki, buta czy pucharu przeklada sie na gospodarke i propagande.

1 polubienie

Ale tak jest z każdym piłkarzem klasy Lewandowskiego… Polska ma jednego takiego i dlatego tak go widać i że faworyzowany… Xd

2 polubienia

Akurat mi to nie grozi - polskiej TV nie mam, radia poza Trojka, a i to rzadko nie slucham. A ze bramki strzela? Zmajomi interesujacy sie sportem da zdania, ze to bardzo dobry pillarz.
Co do tych plotek - wróci po operacji do gry to wielu bedzie nieszczęśliwych, ze mu sie noga nie powinela. Poza tym gra “dla wroga” - “folkdojcz jeden” jak sie o nim ostatnio pewna moherowa znajoma wypowiedziala. :money_mouth_face::rofl:

1 polubienie

Nie zazdroszczę ani też szczególnie nie szanuję pani Lewandowskiej. Z jednej strony nieźle się ustawiła w życiu, z drugiej sprowadzenie się do roli żony bogatego męża było dla mnie zawsze fujka.
Nie podziwiam,nie śledzę, ale nie zazdroszczę, wręcz przeciwnie.

1 polubienie

A mnie pani Robertowa w ogóle nie obchodzi. Za to pana Roberta podziwiam na boisku. Co, poza boiskiem, nie interesuje mnie.

2 polubienia

Monopol to za duzo powiedziane ale fakt faktem ze bezmyslnosc zawsze porusza sie wytartymi koleinami…
A polska liga czy polska reprezentacja to sprawy o lata swietlne za Robertem i chyba w tym nalezy upatrywac sklonnosci do niedostrzegania naszego pilkarza.Zreszta Gareth Bale tez nie ma lekko :wink:

1 polubienie

No właśnie do tego piłam… że jest już wszędzie, zaniedługo zjawi się na srajtaśmie pewnie, bo z tej sławy pewnie nie odmówi…

Swego czasu w urzedach w Wielkiej Brytanii byl papier toaletowy z napisem wlasnosc krolowej i jej portretem z profilu jak na znaczkach czy monetach. A swoja droga jeszcze o seriach znaczkow z wspolczesnymi pilkarzami nie slyszalam, ale ja nie filatelistka. Bo pojedyncze znaczki to pewnie sa.

2 polubienia

Żona Lewandowskiego, Martyniuk, Sławomir i wielu innych to odpowiedź na (moim zdaniem dosyć niskie) potrzeby społeczeństwa. Nie można mieć do nich pretensji, że dają ludziom to, co im potrzebne. Jest popyt, to jest i podaż. Jedyne, do czego można mieć zastrzeżenia, to popularyzowanie kiczu przez media publiczne (gdzie się podział ich misyjny i dydaktyczny charakter?) za pieniądze podatników. Cała reszta to po prostu uroki wolnego rynku.

4 polubienia

Masz racje: chleba i igrzysk…

1 polubienie