Rumuni sa bardzo pragmatyczni. Nie mam na mysli Cyganow, bo oni dodatkowo cwani.
Cichutko płaczę
Mój smutek wielki
…
Zgasły światła, noc ciemna …
Dla mnie zapadła noc jak w tej piosence zespołu Hagaw. I to wszystko.
Przecież to było jasne jak słońce.
Niedawno mk777 zapytał, jaką cechę chciałabym zmienić w Polakach.
Odpisałam - tchórzostwo.
Na każdego prezydenta wylewamy pomyje, to się nie zmienia od lat, ale ten nadawał duuuużo. Może jeszcze coś dorzuci?
On nic nie dawał i do dawania nic nie ma. On jest od słuchania prezesa.
Nie musisz mi tego tłumaczyć.
Przeciętny Polak ma w d…
Co, kto i jak. Ważne, że ma, a wydarzyło się to wszystko za jego kadencji.
Słyszałam co ludzie mówili w sklepach, nie miałam cienia
wątpliwości kto wygra.
Moim zdaniem jest nadzieja. Starych jest coraz mniej z przyczyn naturalnych, a młodzi są zdecydowanie przeciwko PiS-owi.
I to jest smutne… Taki piękny wynalazek jak demokracja rozp… zepsuli populiści, wykorzystując socjologię
Jaki z tego wniosek?
Banalny. Światem rządziła, rządzi kasa, kasa, kasa.
Ideoligie, autorytety, to dzisiaj mało chodliwy towar.
Kolejny raz przekonaliśmy się, kiedy Polak jest szczęśliwy.
Najgorsze jest to, że kolejny raz nie nauczyliśmy się na własnych błędach.
Na jakich błędach?
Przecież ludzie na niego głosowali. Przypadek?
Większość głosujących tego chciała.
Polityka, niewiele osób interesuje, jeśli już, to z chęci wytykania każdego błędu i wpadki.
@Daniel86 na złość Tobie, postaram się żyć jeszcze 40 lat!
Ja Ci dam starych…
Kilka lat temu skończyliśmy spłacać długi po Gierku - PiS zadłużył nas jeszcze gorzej!
p.s. Oczywiście PO, PSL, SLD i AWS też nas zadłużyły, ale PiS zrobił to na wiele większą skalę i na dużo gorszych warunkach.
Ja bym nie przesadzał z tym pięknem demokracji. W demokracji dwóch gości może zdecydować o zabraniu wszystkiego trzeciemu i podzieleniu tego między siebie.
Ale fakt, że lepszego systemu jeszcze nie wynaleziono.
Przecież ja to k***a właśnie powiedziałem!
Niewiele mu zostało… 49 rocznik, ja widzę nad jego główka białą poświatę… taki blady i z innego świata jakby już… go coś tam wzywało… im szybciej tym lepiej, dla dobra ogółu.
Geny dobre, matka 87 lat, ojciec 84. A z tamtych okolic (Grajewo) ludzie zywotni. 90 nie jest rzadkoscia.
Przerażające…
Głupi Polak przed szkodą, a po szkodzie też głupi.
Spoko, zabraknie tej kasy, będzie po władzy. Prawa związane z prawami ekonomii niejedną władzę zdmuchnęły. Większość z tych co za tym głosuje, budzi się z ręką w nocniku i kończy się miłość. Podobnie było z PO.
Komuny nikt personalnie nie wykończył, Ekonomicznie zeżarła się sama i wydaliła. Ale starzy pamiętają tylko to, że była praca i każdy miał niewiele, ale po równo. I państwo, byle jak, ale się opiekowało. A za Tuska, panie…, to złodziejstwo było i rządziła Merkelowa.
Za Stalinem wiele lat po jego śmierci też wielu płakało, bo porządek był. panie i lud batiuszka szanował, ot co…
Tyle, że w “normalnej” demokracji są “bezpieczniki” w postaci trybunałów konstytucyjnych, rzeczników praw obywatelskich, dodatkowych izb poselskich (senat), prezydenta…
I zwykłej przyzwoitości. Tutaj np. gdyby CBC (państwowa TV) w taki sposób przedstawiała “wiadomości” jak TVPiS, to szybko by została rozmontowana.