Co teraz będzie?

Rumuni sa bardzo pragmatyczni. Nie mam na mysli Cyganow, bo oni dodatkowo cwani.

1 polubienie

Cichutko płaczę
Mój smutek wielki

Zgasły światła, noc ciemna …

Dla mnie zapadła noc jak w tej piosence zespołu Hagaw. I to wszystko.

3 polubienia

Przecież to było jasne jak słońce.
Niedawno mk777 zapytał, jaką cechę chciałabym zmienić w Polakach.
Odpisałam - tchórzostwo.
Na każdego prezydenta wylewamy pomyje, to się nie zmienia od lat, ale ten nadawał duuuużo. Może jeszcze coś dorzuci?

1 polubienie

On nic nie dawał i do dawania nic nie ma. On jest od słuchania prezesa.

4 polubienia

Nie musisz mi tego tłumaczyć.
Przeciętny Polak ma w d…
Co, kto i jak. Ważne, że ma, a wydarzyło się to wszystko za jego kadencji.
Słyszałam co ludzie mówili w sklepach, nie miałam cienia
wątpliwości kto wygra.

3 polubienia

Moim zdaniem jest nadzieja. Starych jest coraz mniej z przyczyn naturalnych, a młodzi są zdecydowanie przeciwko PiS-owi.

4 polubienia

I to jest smutne… Taki piękny wynalazek jak demokracja rozp… zepsuli populiści, wykorzystując socjologię :astonished:

4 polubienia

Jaki z tego wniosek?
Banalny. Światem rządziła, rządzi kasa, kasa, kasa.
Ideoligie, autorytety, to dzisiaj mało chodliwy towar.
Kolejny raz przekonaliśmy się, kiedy Polak jest szczęśliwy.

2 polubienia

Najgorsze jest to, że kolejny raz nie nauczyliśmy się na własnych błędach.

4 polubienia

Na jakich błędach?
Przecież ludzie na niego głosowali. Przypadek?
Większość głosujących tego chciała.
Polityka, niewiele osób interesuje, jeśli już, to z chęci wytykania każdego błędu i wpadki.

1 polubienie

@Daniel86 na złość Tobie, postaram się żyć jeszcze 40 lat!
Ja Ci dam starych… :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Kilka lat temu skończyliśmy spłacać długi po Gierku - PiS zadłużył nas jeszcze gorzej!

p.s. Oczywiście PO, PSL, SLD i AWS też nas zadłużyły, ale PiS zrobił to na wiele większą skalę i na dużo gorszych warunkach.

3 polubienia

Ja bym nie przesadzał z tym pięknem demokracji. W demokracji dwóch gości może zdecydować o zabraniu wszystkiego trzeciemu i podzieleniu tego między siebie.
Ale fakt, że lepszego systemu jeszcze nie wynaleziono.

4 polubienia

Przecież ja to k***a właśnie powiedziałem! :stuck_out_tongue:

Niewiele mu zostało… 49 rocznik, ja widzę nad jego główka białą poświatę… taki blady i z innego świata jakby już… go coś tam wzywało… im szybciej tym lepiej, dla dobra ogółu.

1 polubienie

Geny dobre, matka 87 lat, ojciec 84. A z tamtych okolic (Grajewo) ludzie zywotni. 90 nie jest rzadkoscia.

2 polubienia

Przerażające…

1 polubienie

Głupi Polak przed szkodą, a po szkodzie też głupi.
Spoko, zabraknie tej kasy, będzie po władzy. Prawa związane z prawami ekonomii niejedną władzę zdmuchnęły. Większość z tych co za tym głosuje, budzi się z ręką w nocniku i kończy się miłość. Podobnie było z PO.

Komuny nikt personalnie nie wykończył, Ekonomicznie zeżarła się sama i wydaliła. Ale starzy pamiętają tylko to, że była praca i każdy miał niewiele, ale po równo. I państwo, byle jak, ale się opiekowało. A za Tuska, panie…, to złodziejstwo było i rządziła Merkelowa.
Za Stalinem wiele lat po jego śmierci też wielu płakało, bo porządek był. panie i lud batiuszka szanował, ot co…

4 polubienia

Tyle, że w “normalnej” demokracji są “bezpieczniki” w postaci trybunałów konstytucyjnych, rzeczników praw obywatelskich, dodatkowych izb poselskich (senat), prezydenta…

3 polubienia

I zwykłej przyzwoitości. Tutaj np. gdyby CBC (państwowa TV) w taki sposób przedstawiała “wiadomości” jak TVPiS, to szybko by została rozmontowana.

2 polubienia