Co teraz będzie?

Duda zostaje prezydentem na kolejne 5 lat. PiS sie umacnia a opozycja… mają o czym myśleć. PO powinna zostać rozwiązana. Od 15 lat przegrywa wszystko. Za każdym nawet młodym członkiem tej partii snuje sie cień Tuska co działa na niekorzyść calego ugrupowania.

Pis ma teraz 3 lata władzy niemal absolutnej. Senat niewiele tu pomoże.

A więc po kolei:

1. Repolonizacja mediów i banków
  2. Pełzający polexit
  3. LGBT - strach przed wyjściem z domu. To nie ludzie
  4. Zaostrzenie prawa aborcyjnego
  5. Dalsze “reformowanie” sądownictwa
  6. Centralizacja władzy, walka z samorządami
  7. Walka z Niemcami o reperacje

:pensive:

1 polubienie

Awantury o kase z UE, o co w czasach covida latwo nie bedzie, wiec Unia bedzie winna wszystkiemu - od inflacji po złą tesciowa.
Udupienie samorzadow ze szczegolnym uwzglednieniem tych niepisowskich.
Chyba, ze prezes zawalu ze szczescia dostanie. To sie w PiS do gardel sobie rzuca.
Niepokojace jest tez przymierze torunsko-krakowskie. Moze nawet bardziej niz Duda w pałacu.
https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,26119776,abp-jedraszewski-na-pielgrzmyce-radia-maryja-matko-daj-nam.html?disableRedirects=true
Do chorku radiomaryjnego dolaczyli ostatnio Ziobro i Szumowski.

2 polubienia

Żegnaj tvn.
Dzis odeszła Justyna Pochanke. Pokłosie szykan i oszczerstw pod jej adresem ze strony tvp.
Wygrana Dudy przyspieszyła tę decyzję.

Jest jeszcze coś, na czym wyłożyła się komuna. A o czym się w ogóle nie mówi. To finanse, ekonomia i gospodarka. Nie wiem, czy to prawda, ale dodruk banknotów na wybory i spełnienie obiecanek jest o wiele większy, kwotę słyszałem, ale nie podam, bo sam nie wierzę, że można aż takiego samobója walnąć.
To mogą być przedterminowe wybory parlamentarne. Jeżeli się mylę, to staję się zagorzałym zwolennikiem PiSu.
Obiecane przez Kaczyńskiego spowolnienie gospodarcze już następuje. A kreatywna żonglerka budżetem ma krótkie nóżki. Radzę kupować walutę i pchać w skarpety.

4 polubienia

Lepiej zloto. Albo platyne, ulubiony metal Putina

1 polubienie

Jak mi ktoś nie wierzy, niech zrobi screena z mojego postu.

A ja nie twierdze, ze nie wierze. Przeciez niedawno pisalam o dodruku pieniędzy

2 polubienia

Najbardziej ucierpią ci, co na Dudę głosowali.

1 polubienie

Jeszcze będzie zmiana konstytucji i to bez 2/3 większości sejmowej. Zrobią referendum, w którym suweren da zielone światło na zmianę konstytucji bez 2/3 większości w parlamencie i załatwione. Sąd i trybunał przyklasną.

Ale cóż, jak sobie w Polsce pościelą, tak się wyśpią. Praktykę w chodzeniu do kościoła po dary z zachodu i żywność na kartki wszak mają :rofl: :rofl:

3 polubienia

Polska za 2-3 lata będzie się lokowała, gdzieś pomiędzy Węgrami a Białorusią ze wskazaniem na tę drugą. Jedyna nadzieja, że kaczor kopnie w kalendarz, czego mu życzę z całego serca, i PiS się rozleci.

4 polubienia

Mocne ale popieram w 200%

2 polubienia

Punkt 2 3 6 7 to jakieś kompletne bzdury XD

Nie znasz się chłopcze. Ciesz sie zdrowym niemieckim kapitalizmem, otwartością państwa i przodowaniem w UE. Nie masz do czego wracać.

2 polubienia

Po pierwsze nie będzie żadnego polexit po drugie to ty piszesz ze lgbt to nie ludzie mając jednocześnie to za ludzi… W pisie nikt nie powiedział że ten człowiek nie jest człowiekiem.
Po trzecie walka o reparacje to nic złego a po czwarte centralizacja władzy to tylko nowy pomysł PO na straszenie pisem w kampani XD bo polexit się wypalił xd

To referendum ma taką moc? Myślałem że to tylko taka opinia spoleczenstwa

Nie mamy w zachodniej UE przyjaciół. Pis najwyraźniej chce pod pozorowanym patronatem USA stworzyć Unię B. Jak euroBiedota

1 polubienie

No nareszcie ktos to dostrzega.Na nic jakakolwiek filozofia czy ideologia jesli tlum nie bedzie jadl i pil.Lekcja ktora sie nie zmienia od starożytności.
Ale jesli tego zabraknie…Pamietali o tym za pierwszej Solidarnosci i w stanie wojennym gdy lansowano haslo,“im gorzej tym lepiej”.
Kolejna wielka zdobycz ktorej raczej nam nikt nie odbierze to mozliwosc decydowania o sobie.Czyli paszport.
I dlatego jest mi"tylko"smutno.I żal mi kraju.Ale żaden Duda ani jego sitwa,nie miala i nie bedzie miala do mnie dostepu.

3 polubienia

Jedynka za dużo. Od pięciu przegrywają.

Przez poprzednie cztery lata miał więcej władzy, teraz nie ma Senatu i szkoda że nie stracił długopisa :neutral_face:

Wszystko w “rękach” gospodarki - puki nie mamy kryzysu i hiperinflacji, to ciemny lud nie odczuje swojej głupoty.

4 polubienia

Wyjscie z kryzysu to strata nastepnego pokolenia. I szansa, ze Bangladesz nas dogoni pod wzgledem gospodarczym.

1 polubienie

Na razie Rumunia goni i jeśli utrzymają tempo, to szybciej dogonią Niemcy niż my :anguished:

4 polubienia