zakładająca istnienie zysku w ekonomii, z biznesów, choć taki zysk na pewno nie istnieje i nie może istnieć, co wykazywałem już niejednokrotnie na Pytamy.
Wszyscy politycy chcą byśmy byli bogaci ale by tak było to oni sami muszą być bogaci. W 1 kolejności
Przeciez dzis nie primaaprilis…
A promowanie piramid finansowych jest nie tylko karalne, ale rowniez nieetyczne
Ja promuję myślenie, z czym u Ciebie nie najlepiej.
Już się tak z tym “myśleniem” nie wygłupiaj …
Przestaje mnie powoli bawić wytykanie ci jego braku …
Tu nic nie pomoze, kolega po prostu stosuje sie do zasady “myślę, ze myślę” co powoduje sprzezenie zwrotne.
Raczej zasadę wydaje mi się że myślę.
to by tlumaczylo swiaty rownolegle…
Kolega wszystkie bzdury z netu łyka jak harmonijny pelikan.
Kapitalizm to w tym momencie najmniejsze zło. Jeszcze wymyślono systemu, który działałby dokładnie według założeń i pokładanych w nim nadziei. Nawet DSHN nie funkcjonuje tak, jak się jego założycielowi wydaje.
Nie ma nic lepszego od kapitalizmu.I chyba nigdy nie bedzie.
Kapitalizm w stanie czystym? Najpierw trzeba cos wypracowac, potem wrzeszczec o jednakowych żołądkach.
Toż to przecież fake news.
Albo lepiej, król jest nagi!
Tak mogą mówić nieodpowiedzialni zwolennicy kapitalizmu.
Sukcesy kapitalizmu w Polsce?
I dobrze. Na TVPiS miliardy sie znajduja, miliony wyrzuca sie na wybory korespondencyjne, akcje propagandowe i inne dzialania pozorowane, a na oczyszczalnie sciekow brakuje?
Warszawska to tylko wierzcholek gory lodowej
A co ma do tego kapitalizm? Za komuny mielismy zatrute i “teczowe” rzeki.
Tylko info o tym bylo objete cenzurą.
Archeolodzy będą nas odrozniac jako wartswe maseczek i strzykawek jednorazowych.
Przywróćmy dawne zasady, które zniszczył socjalizm. Przywróćmy dawną, dobrą, sprawdzoną wiekami naturalną własność prywatną, którą zlikwidowano w imię chorych, sztucznych, wymyślonych, destrukcyjnych zasad.
Moim zdaniem kapitalizm jest znacznie mniej ekologiczny. Firmom bardziej opłaca się produkować produkty mające krótszą trwałość, by klienci musieli częściej kupować. Również naprawianie musi być jak najbardziej utrudnione.
A ponoć kiedyś lodówka potrafiła działać nawet do 25 lat i nawet żarówki nie było trzeba w niej zmieniać.