Zastanawiam się, na ile tego typu ocena (przez Autora pytania) jest bezstronna, logiczna, rzetelna czy wręcz uczciwa.
No bo co to znaczy NAJLEPSZA???
Mam wrażenie, że jest to zdecydowanie subiektywna ocena, mająca na celu pokazanie, jak bardzo dana odpowiedź trafia w OCZEKIWANIA Pytającego, czyli jest spełnieniem jego wyobrażeń o tym, czym spowodowane było pytanie. To taki rodzaj poklepania po pleckach: “tak, też tak właśnie myślałem, cieszę się, że to nazywasz wprost tak, jak ja!”
Czyli co, ułuda? Obłuda?
Jak to widzicie? Jest sens utrzymywać taką funkcjonalność, czy jest raczej zbędna, bo poniekąd szkodliwa społecznie? Fałszywa?
Najlepsza to znaczy zgodna z poglądami autora
Subiektywna. Podobnie jak kolor moderatora, ktory czasem ode mnie, czasem na wniosek kogos innego.
Serduszka, ktore tu niekoniecznie są. lajkani, a raczej sygnalem - zostalo przeczytane z uwagą.
Zeby nie bylo smutno
Najlepsza odpowiedź, to taka, która najbardziej przypadła do gustu autorowi pytania., I o to chodzi. Autor ma radochę przyznając ten tytuł komuś, kto niegłupio napisał a otrzymujący też się cieszy, że coś zrobił najlepiej. Jak najbardziej fajna jest ta możliwość.
O co chodzi z tym kolorem, bo nie czaję bazy?
taka jazda figurowa na slowach i nagroda za efekt artystyczno-tresciowy jakby
Jest takie “cuś” jak kolor moderatora _ czyli mozliwosc wyroznienia przez yzytkownikow odpowiedzi, ktora przypadla do gustu, wystarczy podac o którą chodzi i wpisac @okonek , zebym mi system podpowiedzial kto i gdzie.
Na starym to zdaje się byla ramka?
Ano była ramka, zielona chyba.
Mam wrażenie, że na starym pytamy “najlepsza odpowiedź” wyróżniana była zazielenieniem całej przestrzeni tekstu, nie tylko ramki. Ale to dawno było. W tej wersji kolorystycznej, bo pomarańczową pamiętam jak przez mgłę…
To juz kolego bedzie szesc lat.
A nie dawali nam za bardzo szans…
Nowe pokolenie przedszkolaków…
Nie zawsze tak jest ze jest to mysl zadajacego pytanie. Czasem ktos odpowie tak ze ta odpowiedź okazuje sie idealna choć nieoczywista. Roznie z tym bywa choć… warto mądrze używać tej funkcji
Też pamiętam że była to zielona ramka w niej znajdowała się odpowiedź i nad ramką bądź pod nią pisało najlepsza odpowiedź było też wyróżnienie przez moderatora gdzie odpowiedź była cała na żółto na prośbę autora tematu
Jest troche inaczej.
Ale idea ta sama.
Pozactym przypominam, że tu można pisać na różne tematy, na temat miłośników chodzenia bez tekstyliow (tacy odwazni to oni bywają jal pupa im do podlogi nie przymarza) też.
A i o muzyce?
Przy ostatnich wypocinach AI mam wrazenie, że fora takie jak pytamy zaczna miec racje bytu
Moze nieco zmieni się formula, na bardziej płynną w kwestii podzialu na kategorie?
Ale i to z czasem mozna uporzadkowac - zwracajac uwagę jaką podajemy.
Zresztą podzial można zmienić jesli taka potrzeba zaistnieje.
Bo wiele z nich nie jest uzywanych, a czasem brakuje podziału?
Jeśli macie jakies pomysly to wpisujcie je w Dyskusje o serwisie.
Co do pisania nie zawsze na temat? Taka forumowa uroda
Ale czy ja mówię że jest źle ogółem jako forum? W pewnych aspektach powiedziałbym że lepiej jeśli chodzi o kwestie wizualne i techniczne bo stare forum sypało się od lat bo właściciel się wypiął na forum nie było pieniędzy informatyków i nadzoru wewnętrznego bo admini wyszli tylnymi drzwiami tutaj to wszystko jest Mówię tylko o tym że pamiętam ramkę i mechanizmy najlepszej odpowiedzi
Powspominać milo.
Ale to forum ma juz 6 lat i też mozna pomyslec nad jakimś delikatnym liftingiem? Moze nie graficznym? jak pisalam zawsze mozna cos usprawnić.