Czasem mi się zdarza przy korzystaniu z WiFi, że wyskakuje taki właśnie komunikat. Przecież to jakiś idiotyczny oksymoron! Z czym niby mnie połączono, jeśli nie ma internetu?
Zdarzyło Wam sie to?
Ha,ha…Dzisiaj po południu gdy załatwiałem knajpę na grudzień.Ale trwało to,może 30 sekund?
U mnie to stan normalny, choc bardzo wkurzający .
Wystepuje wtedy gdy laptop polaczy sie z ruterem ale i tak nie ma internetu.
Polaczono, brak internetu.
Mi tak się zglasza.
Jestes połączony z nadajnikiem wifi, czyli routerem, ale ten nie otrzymuje sygnału internetowego. Przyczyny są różne, jesli router wyswietla wszystkie diody prawidlowo, to na ogół skutkuje “zapomnienie” sieci i ponowne zalogowanie. Czasem to nie zadziała jeśli sieć jest przeciążona.
Czyli masz przeciazenia sieci dostawczej.
Ja mam inny problem - lotnisko obok i jak zaczynaja się okna startowe sa zaklocenia wifi - interferencje nadajmikow lotniskowych i domowego wifi.
W Polsce to przy Orange zaklocenia były głównie spowodowane niewydolnoscia swiatlowodow.
Komputer lub inne urządzenie ma połączenie z routerem, natomiast ten router nie ma połączenia z internetem.
Tak jak napisał @Daniel86, urządzenie z którego korzystasz może mieć połączenie z innym urządzeniem za pomocą technologii WI-FI, jednak owo urządzenie nie ma chwilowo lub na stale odstępu do sieci internet. To tak jak byś się podłączył jakieś urządzenie do gniazdka elektrycznego, w którym nie ma prądu - fizycznie połączenie jest, jednak czegoś istotnego brakuje.
Albo też taka analogia: co z tego, że telewizor jest podłączony do dekodera, skoro dekoder nie jest podłączony do anteny? Co z tego, że wąż ogrodowy jest podłączony do kranu, skoro kran nie jest podłączony do wodociągu?
Mi się tak wyświetla wtedy kiedy nie ma połączenia z serwerem dostawcy sieci.
Ja mam radiowo. Czyli z powietrza. Przy kiepskiej pogodzie jest gorzej niz zwykle.
U mnie tez długo swiatlowodu nie bylo, transmisja 3G i do tego zaklocenia z lotniska i pogodowe. Czasem sciagniecie wiekszego pliku to pol dnia i kilka podejść.
Jak w końcu podłączyli to jakbys się z trabanta na mercedesa przesiadła