Co wiecie i myślicie o Funduszu Odbudowy UE?

Takie jest i moje pierwsze wrażenie, ale pozory potrafią mylić :confused:

A co o bonie wakacyjnym powiesz? Miało być na pracownika a jest na dziecko…

3 polubienia

Jakiś socjal na pewno będzie . Mówi się o hajsie dla dużych rodzin, dziadków (za opiekę nad wnukami), o kwocie wolnej od podatku i zachętach by dłużej pracować i dzięki temu mieć świadczenie bez podatku.

Co do planu odbudowy - aż 21% nie ma zdania w tym temacie. My naprawdę jesteśmy narodem idiotów. Na takich korzysta PiS. Takich którzy widzą tylko stół, stan konta, własny plac i łóżko.

4 polubienia

Co do tego by dłużej pracować… no PO przez to przegrało.

Ja i moja rodzina nawet nie skorzystaliśmy także nie jesteśmy w temacie :confused:

1 polubienie

To nie na złość naszym “głupim” gadaniom, a na złość Polsce i jej obywatelom. Funkcjonariuszy pisowskich nie tyczy.Oni się bardziej jeszcze upasą.

3 polubienia

oj sorry to bylo do Gumowego. :slight_smile:

1 polubienie

500 na wakacje jak masz dziecko… jak nie masz to nic.

2 polubienia

To mi się tu popraw:)

1 polubienie

Bo źle to przekazywali. Tamto było gadane w kontekście kryzysu gospodarczego i zaciskania pasa.

1 polubienie

I tu masz rację. Ale dzięki polityce zaciskania pasa PO przeszliśmy kryzys bez szwanku.

3 polubienia

No nie wiem czy to zasługa polityki Tuska czy może tego że jeszcze wtedy nie mieliśmy takiego parcia na handel zagraniczny.

1 polubienie

Polityki zero rozdawania. Tusk zostawił skarbczyk Polski pełen a PIS rozjebało to w rok.

3 polubienia

:rofl::rofl::rofl:

Tusk olewał politykę społeczną i tzw. zwykłych ludzi. No i przegrali. W Polsce większość jest biedna a nie bogata.

1 polubienie

Eksport za Tuska był większy, niż teraz. A eksport to podstawa każdej gospodarki.

Tu trzasłeś babola,

1 polubienie

Ale nieudacznikom się nie daje kasy a uczy jak ją zarobić. Za 20 lat będziemy mieli skutki 500+ Matki bez emerytur itd.

2 polubienia

Kaczuś jaja se rozporkiem przyciąłeś że płaczesz?

1 polubienie

A czemu twoim zdaniem spadł ? Wiem, że pomału spada, ale nie wiem czemu ? Bo PiS był antyunijny czy z jakiegoś konkretniejszego powodu ?

jest tylko nadzieja, ze jak to w UE - tam mlyny miele powoli i karze euro oglada sie dokladnie przed wydaniem.
ale szkoda juz sie stala - w swiadomosci ludzi zostalo, ze to PiS walczyl o pieniadze dla Polski.

3 polubienia