Takie jest i moje pierwsze wrażenie, ale pozory potrafią mylić ![]()
A co o bonie wakacyjnym powiesz? Miało być na pracownika a jest na dziecko…
Jakiś socjal na pewno będzie . Mówi się o hajsie dla dużych rodzin, dziadków (za opiekę nad wnukami), o kwocie wolnej od podatku i zachętach by dłużej pracować i dzięki temu mieć świadczenie bez podatku.
Co do planu odbudowy - aż 21% nie ma zdania w tym temacie. My naprawdę jesteśmy narodem idiotów. Na takich korzysta PiS. Takich którzy widzą tylko stół, stan konta, własny plac i łóżko.
Co do tego by dłużej pracować… no PO przez to przegrało.
Ja i moja rodzina nawet nie skorzystaliśmy także nie jesteśmy w temacie ![]()
To nie na złość naszym “głupim” gadaniom, a na złość Polsce i jej obywatelom. Funkcjonariuszy pisowskich nie tyczy.Oni się bardziej jeszcze upasą.
oj sorry to bylo do Gumowego. ![]()
500 na wakacje jak masz dziecko… jak nie masz to nic.
To mi się tu popraw:)
Bo źle to przekazywali. Tamto było gadane w kontekście kryzysu gospodarczego i zaciskania pasa.
I tu masz rację. Ale dzięki polityce zaciskania pasa PO przeszliśmy kryzys bez szwanku.
No nie wiem czy to zasługa polityki Tuska czy może tego że jeszcze wtedy nie mieliśmy takiego parcia na handel zagraniczny.
Polityki zero rozdawania. Tusk zostawił skarbczyk Polski pełen a PIS rozjebało to w rok.
![]()
![]()
![]()
Tusk olewał politykę społeczną i tzw. zwykłych ludzi. No i przegrali. W Polsce większość jest biedna a nie bogata.
Eksport za Tuska był większy, niż teraz. A eksport to podstawa każdej gospodarki.
Tu trzasłeś babola,
Ale nieudacznikom się nie daje kasy a uczy jak ją zarobić. Za 20 lat będziemy mieli skutki 500+ Matki bez emerytur itd.
Kaczuś jaja se rozporkiem przyciąłeś że płaczesz?
A czemu twoim zdaniem spadł ? Wiem, że pomału spada, ale nie wiem czemu ? Bo PiS był antyunijny czy z jakiegoś konkretniejszego powodu ?
jest tylko nadzieja, ze jak to w UE - tam mlyny miele powoli i karze euro oglada sie dokladnie przed wydaniem.
ale szkoda juz sie stala - w swiadomosci ludzi zostalo, ze to PiS walczyl o pieniadze dla Polski.