Co zrobilibyście, gdyby wszystkie portale zaczęły domagać się tego typu rzeczy od użytkowników?

Internet satelitarny będą ścigać jak Niemcy radia w czasie II wojny.

Już mam plan na czasy, gdy w UE portale też będą musiały weryfikować wiek. W Australii ustawa dotyczy tylko niektórych portali, więc prawdopodobnie nieinaczej będzie w UE. Na żadnym z tych portali oprócz jednego nie mam konta, a YouTube prawdopodobnie nadal będzie dostępny dla osób bezkontowych.

Lubie korzystać z internetu, nie mam jakichś chorobliwych obsesji na punkcie Rodo,danych personalnych itp.Nie jestem jednak w stanie poświęcać takim kasandrycznym wizjom większej uwagi.Nie jest to dla mnie specjalnie ważne,potrafie żyć bez internetu i każdego tygodnia miewam dni gdy nawet nie spoglądam na lap topa, że o smartfonie nie wspomnę…
Oczywiście internet ułatwia życie,dzieki netowi w wielu sytuacjach nie marnuje się czasu ale bez przesady! Nie można dopuszczać do tego by stawać się niewolnikiem tego ustrojstwa! Byłoby to dla mnie po prostu poniżające.
Zreszta…Póki co żyjemy w kraju pod bardzo wieloma względami,normalnym.To nie Korea Pn,Chiny,sowieckie barbarzyństwo czy islamski terror.Zejscie do poziomu afrykańskich reżimów tez nam raczej nie grozi…O czym tu wiec “rozmyślać”? :thinking: