Contagion - Epidemia Strachu (2011)

Netflix trzyma rękę na pulsie i przynajmniej u nas włączył ten film do repertuaru. Nie jest to film najwyższych lotów, ale ma tyle podobieństwa do obecnej sytuacji, że aż przyjemnie się ogląda. Brakuje w nim tylko ignorantów w stylu Trumpa i Kaczyńskiego, reszta z grubsza jest :wink:

Które filmy pamiętacie o podobnej tematyce? Outbreak (Epidemia) z Hoffmanem i co jeszcze?

Jest tego w tv od cholery i ciut,ciut.Ale przyznaje bez bicia ze po tytulach,cieżko.Kompletnie ignoruje te “tematyke”.Pamietam jakiegos Seagala ktory pozabijal wszystkich terorystow,nim oni zabili caly Wyoming[?]
Tenże narcyz wysadzil w powietrze jakies kamieniolomy ale przynajmniej w towarzystwie kilku swietnych aktorow…
Lubie katastroficzne filmy ale…ze szkoly Trzesienia ziemi lub Tragedii Posejdona.

W filmach mocny nie jestem, wolę książki, a było kilka w temacie od Dżumy Camusa poczynając.

O epidemii zombie jest sporo. Też wirus.

@collins02 Tragedia Posejdona - ogłądałam kiedyś na TVP zrobił na mnie ogromne wrażenie. Kiedyś dużo ciężkich filmów oglądałam ale teraz już mam trochę dosyć i szukam czegoś bardziej lajtowego…

Polecam “28 dni później”.
W tematyce apokaliptycznego wirusa jest jeszcze “12 małp”.

Za tematyka wirus fiction specjalnie nie przepadam.
Ale moze przypomniec Wojnę swiatow gdzie drobnoustroje okazaly się sprzymierzencem? Tak dla podtrzymania morale? Bo wlasnie podali, ze oficjalnie w Hiszpanii jest prawie 34 Tysiące zainfekowanych.
A moze z ta pandemia to bedzie jak z Czarnobylem i Fukishima? Uświadomi, ze nic nie jest bezpieczne? Zwlaszcza megalopolis?

Ludzkie dzieci, Miasto ślepców.

Czy faktycznie?
Bo to nie jest film ciężki.Natomiast jest swietnie zrobiony.Jest ZAGRANY.I ciagle jest cholernie prawdopodobny.
Zreszta mutacji na horror movie w Anglii jest tyle ze w glowie mi sie nie miesci :innocent:
Czasem mysle ze "król Maciuś"ktory scoorvysynem byl i basta,uchronil nas od sieczki o ktorej nie mamy pojecia… :innocent:

Fakt, ze krol Macius szmire raczej szerokim lukiem omijal. Ale to byly lata, ze telewizja w ogole jeszcze do jakiejs misji wychowawczej sie poczuwala. Roznie to wychowanie wygladalo, ale przynajmniej sie starali.
TVPiS to karykatura tamtych czasow.

Jak milo.100% racji :slightly_smiling_face: