Copiątkowy Quiz wiedzowy nr 384

Ale co robić jak MASZ??? :disappointed_relieved: :disappointed_relieved: :disappointed_relieved:

1 polubienie

Nic szczególnego, tylko podziwiać… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Aaa, to robię cały czas! :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

To zrób małą pauzę, bo się zmęczysz… :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Robię z konieczności: jak śpię Jak człek śpi to nie grzeszy… :crazy_face:

1 polubienie

@birbant
Nie wiem czy cie zmartwie czy pocieszem ale typowym savantem w pojeciu psychologicznym nie jestes. Masz po prostu bardzo dobra pamiec zwlaszcza w dziedzinach cie interesujacych. Ale wbrew temu co napisala @elsie savant to nie cwiercinteligent. To po prostu inny stan czy jak to nazwac moze sposob pojmowania swiata.
A pamietasz byl taki film z Dustin Hoffman i Tom tam jest to swietnie pokazane…
Ale gdyby byly testy IQ na pamiec wyrywkowa to ja bym przepadla bo mam umysl raczej analityczny i np dat zadnych nie potrafie zapamietac

2 polubienia

Masz rację. Ja mam pamieć niemal fotograficzną, ale jednak wolę myśleć…

No to jestem nietypowym sawantem. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Nie leżą mi te quizy dzisiaj wyjątkowo…6/10 a zle wzor,pałac,Loetzen,metafora…

2 polubienia

No cóż, moja ignorancja wylazła na wierzch w pełnej krasie. 6/10.
Przewaliłem metaforę, Loetzen (kiedyś tam byłem ale już niemieckie nazwy zdjęli), ptaszka też, a z Zamkiem Książąt to jakoś dziwnie jest, czyżby ich więcej było niż jeden? I wszystkie pisane dużą literą?

3 polubienia

Są trzy zamki Zamki Książąt Pomorskich. Słupsk, Darłowo, Szczecin.

1 polubienie

Ej @birbant, nie psuj innym zabawy. Choć wiem że chciałeś mnie uświadomić.

3 polubienia

Podejrzewam, że mało kto jeszcze tu zajrzy. A jak zajrzy to będzie miał gotowca. :yum:

2 polubienia

Ej @Antykwa Toż Tyś już dawno uświadomion… :stuck_out_tongue: :innocent:

1 polubienie

Temu też się zdziwiłam. Wytypowałam dobrze zupełnie przypadkiem Muszę sprawdzić, ale Zamek jest wyłącznie w Szczecinie (tata Juli wraz z resztą zatrudnionych w teatrze), odbudowywali go własnymi rękami Ala najpierw tata musiał przekonać partie, że Zamek ma być siedzibą teatru muzycznego (a nie dramatycznego). To była wojna!
Może to są jakieś filie…
Sprawdziłam: są też inne takie zamki w różnych miejscowościach!

1 polubienie

Skarbie Ty mój, wyszczególniłem owe zamki powyżej. Ich właścicieli już mi się nie chce wymieniać. Pas nadbałtycki w swojem czasie, to były księstwa pomorskie.

1 polubienie

Warto się czegoś dowiedzieć!!! A widzisz, że MASZ RACJĘ??? :+1: :+1: :+1:

1 polubienie

A co ty masz do kolbiet na strzelnicy?
Ja jako urodzony strzelec bywalam i to nie jako dekoracja czy tarcza.
Pewnie, ze lazenie po blocie z jakims AK to nie dla mnie. Z dubeltowka po kesie czy polu tez nie, bo nie bawi mnie zabijanie dla przyjemnosci. No, moze trafianie do mysliwych by mnie bawilo?

2 polubienia

Ależ ja nic nie mam do kobiet na strzelnicy. A najbardziej na strzelnicy wskazane są teściowe. Jako tarcze… :stuck_out_tongue: :innocent:

4 polubienia

Im bardziej okrągłe tym lepiej! :rofl:

1 polubienie