Coś nie poszło mi dzisiaj, ledwo 5/10
A Wy?
Zapraszam – KLIK!
Coś nie poszło mi dzisiaj, ledwo 5/10
A Wy?
Zapraszam – KLIK!
Brawo ty!
Typowy quiz dla kujonow. A wlasnie wyczytalam ze ludzie ktorzy wiekszosc pojec znaja na pamiec i na wyrywki - tak zwani sawanci maja na ogol IQ nieco powyzej 50
Komplecik, ale trzy strzelone…! Wiem, wiem, kujon i ćwierćinteligencie!
@elsie
Ale ci co strzelaja celnie sie nie licza
8|10 Wzór i ptak mnie przerosły. Ciekawe czy koleżanka @ata-ata zaliczy mnie do sawantów? Prawdę mówiąc określenie to oznaczało kiedyś osobę o dużej wiedzy ogólnej, ale wtedy jeszcze nie znano badań nad IQ.
Co do pałacu Radziwiłłów, to mamy w Polsce 2 takie pałace. Ten drugi jest w Balicach zbudowany w dawnym średniowieczu przez rycerski ród Toporczyków z Morawicy. W ręce Radziwiłów dostał się późno, dopiero w XIX w. Te Toporczyki stracili go za długi. W tej chwili nie pamiętam wszystkich kolejnych właścicieli, ale najdłużej należał do Firlejów. Na końcu przejął go Hieronim Radziwiłł.
7/10
A czy ja muszę wszystko wiedzieć? Ani jednego nie ustrzeliłam. Same spudłowane Szczęście się ode mnie odwróciło czy co?
Ale chociaż nie próbowałam przyprawić skrzydeł pieskowi
Dodam jeszcze, że najpierw sensatki, czyli kobiety o dużej wiedzy zapoczątkowały ruch sawantek, które zapoczątkowały ruch o równouprawnienie kobiet przekształcając się w sufrażystki, a z tego powstały emancypantki, te zaś dziś są feministkami.
9/10
Ta niemiecka nazwa miasta.
Metafora trafiona i lezy pokotem.
Nie przejmuj się. Mi się to miasto też nie odgadło
Ale powinnam wiedziec. Nie raz tam bylam.
Zaraz po wojnie nosiło przez krótki czas nazwę “Lecko”
Przyznajcie się lepiej, kto z Was takiemu cudnemu białemu misiakowatemu pusiowi pieskowi próbował przyprawić skrzydełka, żeby sobie jako ptaszek polatał. Kiedyś to był piesek do zaprzęgu Oczywiście nazwy nie mogę podać, żeby innym nie popsuć zabawy przy odgadywaniu.
Ufff to mnie pocieszyłaś!!!
Powinnaś ćwiczyć na strzelnicy…
Ojjj, i te są koszmarne (przynajmniej dla mnie): kobiety na traktory…
Udało mi się, chciałam inaczej…
To i tak lepiej niż by kazali traktory na kobiety…,
Czy Ty musisz mieć zawsze rację???
Nie muszę.