Zapraszam - KLIK
dwa źle - oczywiście jakaś mało znana piosenka i tytuł Lamentu Świętokrzyskiego.
PS. Zwrócicie uwagę na rzymski zapis numeru quizu w jego tytule
Zapraszam - KLIK
dwa źle - oczywiście jakaś mało znana piosenka i tytuł Lamentu Świętokrzyskiego.
PS. Zwrócicie uwagę na rzymski zapis numeru quizu w jego tytule
10/10.
I takie quizy to ja lubię. Od razu doby humor od samego rana Tylko jednego nie byłam pewna, ale akurat dobrze kliknęłam. Reszta naprawdę prościutka
Komplecik Dziś wyjątkowo łatwy, ale nie pozbawiony błędów. Autor quizu nie wie, co to jest marsowa mina. Mitologii nie zna.
Mam dodatkowe pytanie; - a królem jakiego państwa był Nabudochonozor I ?
A jakby 399 to CCCXCIX
6/10.
Quiz dla mnie łatwy nie jest.
3. Nie obcuję z tym w życiu codziennym, nie mam nawet do tego smykałki - brak poprawnej odpowiedzi.
Znowu system mi numeracje zmienił, ma być 3, 4,7,8.
No cóz, kujonka…! Ale piosenkarkę i Lament zestrzeliłam!
Ta mina coś mi nie pasowała!
9/10
Posenkarka to sie cos kojarzylo, bo jedyna z tego towarzystwa dla mnie strawna.
Ale lamenty rozlozyly mnie na lopatki 25% mozliwosci trafienia to stanowczo za mało
Tak dla odmiany i roznorodnosci?
9/10 - Lament źle.
Pierwszy odpis Lamentu Świętokrzyskiego pochodzi z 1470 roku, ale nie pamiętam który.
10/10…Poprawilem sobie statystyke tym quizem:))
Tylko zupa jest wydedukowana a i to nie do konca…Raczej fuks.Natomiast Lamentu do konca nie bylem pewien ale z 2 wybralem dobrze.Reszta chwilami zakrawala na żart.
Moim zdaniem,mina jest dobrze ulożonym pytaniem.Inna sprawa ze potocznie to i 3 odpowiedzi moznaby uznac za prawidlowe.
Nie jest. Imię boga wojny - Marsa determinuje znaczenie. Mina marsowa kojarzy się z konkretnymi zamiarami wobec kogoś, a niezadowoloną możesz mieć np; z powodu pogody, albo nietrafnego zakupu.
Jeśli o zupę chodzi, to jest rosyjską potrawą, będąc tam, miałem okazje jeść oryginalną.
W takim razie sam rodzaj pytania jest chybiony bo"kojarzyc" to sie mina moze nawet z niestrawnoscia na sedesie.A to co sie komu kojarzy,jest z takiej sfery na ktora nikt nie ma specjalnego wplywu.
I w takim razie masz rację.
W minie marsowej niezadowolenie występować może, ale w niezadowolonej nie, bo gdy wystąpi , to to ona staje się z niezadowolonej, marsowa,
Marsowa to dla mnie przede wszystkim groźna…
Groźna, gniewna.