Zapraszam - KLIK
dwa źle - oczywiście jakaś mało znana piosenka i tytuł Lamentu Świętokrzyskiego.
PS. Zwrócicie uwagę na rzymski zapis numeru quizu w jego tytule
![]()
Zapraszam - KLIK
dwa źle - oczywiście jakaś mało znana piosenka i tytuł Lamentu Świętokrzyskiego.
PS. Zwrócicie uwagę na rzymski zapis numeru quizu w jego tytule
![]()
10/10. ![]()
I takie quizy to ja lubię. Od razu doby humor od samego rana
Tylko jednego nie byłam pewna, ale akurat dobrze kliknęłam. Reszta naprawdę prościutka ![]()
Komplecik Dziś wyjątkowo łatwy, ale nie pozbawiony błędów. Autor quizu nie wie, co to jest marsowa mina. Mitologii nie zna.
Mam dodatkowe pytanie; - a królem jakiego państwa był Nabudochonozor I ? ![]()
A jakby 399 to CCCXCIX
6/10.
Quiz dla mnie łatwy nie jest.
3. Nie obcuję z tym w życiu codziennym, nie mam nawet do tego smykałki - brak poprawnej odpowiedzi.
Znowu system mi numeracje zmienił, ma być 3, 4,7,8.
No cóz, kujonka…! Ale piosenkarkę i Lament zestrzeliłam!
Ta mina coś mi nie pasowała!
9/10
Posenkarka to sie cos kojarzylo, bo jedyna z tego towarzystwa dla mnie strawna.
Ale lamenty rozlozyly mnie na lopatki 25% mozliwosci trafienia to stanowczo za mało
Tak dla odmiany i roznorodnosci? ![]()
![]()
![]()
9/10 - Lament źle.
Pierwszy odpis Lamentu Świętokrzyskiego pochodzi z 1470 roku, ale nie pamiętam który.
10/10…Poprawilem sobie statystyke tym quizem:))
Tylko zupa jest wydedukowana a i to nie do konca…Raczej fuks.Natomiast Lamentu do konca nie bylem pewien ale z 2 wybralem dobrze.Reszta chwilami zakrawala na żart.
Moim zdaniem,mina jest dobrze ulożonym pytaniem.Inna sprawa ze potocznie to i 3 odpowiedzi moznaby uznac za prawidlowe.
Nie jest. Imię boga wojny - Marsa determinuje znaczenie. Mina marsowa kojarzy się z konkretnymi zamiarami wobec kogoś, a niezadowoloną możesz mieć np; z powodu pogody, albo nietrafnego zakupu.
Jeśli o zupę chodzi, to jest rosyjską potrawą, będąc tam, miałem okazje jeść oryginalną.
W takim razie sam rodzaj pytania jest chybiony bo"kojarzyc" to sie mina moze nawet z niestrawnoscia na sedesie.A to co sie komu kojarzy,jest z takiej sfery na ktora nikt nie ma specjalnego wplywu.
I w takim razie masz rację.
W minie marsowej niezadowolenie występować może, ale w niezadowolonej nie, bo gdy wystąpi , to to ona staje się z niezadowolonej, marsowa,
Marsowa to dla mnie przede wszystkim groźna…
Groźna, gniewna.