Zapraszam - KLIK
9/10, źle Kundera
Też się potknęłam na schodku Kundera
A byłby kujonski komplecik 9/10
6|10 Pytania dla kujonów to; Oscary, kwintet, obraz i Prowansja z jej przyprawami.
9/10 a zle,zioła.O maly włos pomyliłbym tez malarza ale opamietanie przyszło w porę
Już nie po raz pierwszy ostatnio mnie sprałeś. Muszę się wziąć za siebie…
Obawiam sie ze tego sie nie da zalatwić"dekretem" Ja od dosyc dawna widze ze to co mnie leży,niekoniecznie leży Tobie.
Tutaj jednak,powiem dyplomatycznie bo byc moze ktos jeszcze wystąpi…Biedny Dostojewski
Żadne podejrzenie o kujoństwo mnie tym razem nie dotknie.
7/10. Nie znam obrazu, zioła prowansalskie używam, zjadam ale nie analizuję, no i nie doceniłem wieku pana Oscara.
8/10. I to też tylko dlatego, że pewnej “przyprawy” nienawidzę i gdyby była w ziołach o których była mowa, nie mogłabym ich używać. Wyczułabym
nic mi nie mow
meble prowansalskie trawie ale przypraw nie
Dobrze. Nic Ci nie mówię Może masz podobny smak do mojego? “przyprawa włoska” w takim razie powinna Ci pasować. Dodana prawie na końcu do większości zup lub sosów.
7/10
Lepiej ode mnie.
Nie patrzyłam, wpadłam sprawdzić co i jak na forum. Piszę pod presją, znowu niebo u mnie się gniewa, i to bardzo.
nie za bardzo
z przyprawami prowansalskimi w wersji klasycznej w sklad wchodzi lawenda, jako smak i zapach do mydła, wody toaletowej i odstraszania moli
Ale ja Ci przyprawie włoskiej piszę. Nie o prowansalskiej. to jest coś zupełnie innego.
@joko
przypraw uzywam domoroslych - czyli staram sie nie kupowac gotowcow jesli nie musze
przyprawa wloska? jaka?
Taka ze mnie kucharka, że nawet nie widziałam, że są różne. To jest taka w torebce i napisane jest że bez konserwantów. Nadaje lekko kwaskowaty smak i taki bardziej wyrazisty. Teraz zobaczyłam, że są różnych firm. Ja takiego wyboru nie stosowałam, bo kupuję ją w sklepie zielarskim a nie w spożywczym. A na torebce nie sprawdzę, bo wszystko mam w specjalnych słoiczkach, więc torebeczki w domu nie mam
Przyprawa ZIOŁA WŁOSKIE . Skład : Lubczyk, tymianek, oregano, papryka płatek, czosnek granulowany, rozmaryn, sól, cukier, papryka ostra mielona.
Wloch za nazwanie tego przyprawa pozwalby do sądu uznajac zupelnie slusznie, ze zmiotkami sie jedzenia nie przyprawia