Ile ja się tych tetrowych pieluch naprałem?
jeszcze mozna kupic te tkanine
niedlugo sie okaze znowu, ze to ekologiczne (jak uprawa bawelny w Kazachstanie oczywiscie, co skonczylo sie likwidacja Morza Aralskiego)
edid: sorry to Uzbekistan hodowal bawelne, nie Kazachstan.
@joko Borowinka… ![]()
Birbuś kaloryferek ![]()
Zgadza się. Żeberka boczne można policzyć, Tłuszcz mi je powypychał, czy cóś…? ![]()
Zaraz policzę, to będę wiedziała czy jesteś ciepły. Albo nie. Jesteś. Bo Misiek nie właziłby na Ciebie, żeby się wyspać, gdybyś był zimny
Sprytnie to wydedukowałam, prawda? ![]()
Sprytna Borówka, sprytna Borówka! ![]()
Wrrr… chyba kujnę.
![]()
Hahaha… ze mną nie tak łatwo
![]()
I to codzienne prasowanie…
Znaczy, prasy czytanie? ![]()
Wolę rękopisy… ![]()
9/10 a zle owo jablko czy raczej bogini…O tetrafobii uslyszalem dosc przypadkowo,dziwiac sie bezgranicznie i pewnie dlatego zapamietalem.Reszta dosc plynnie ![]()
To był pierwszy znany nam konkurs piękności, chociaż mityczny. Boginie przegrały ze śmiertelniczką, która do dziś jest symbolem urody kobiecej. ![]()
Z mitologii to albo cos pamietam z dziecinstwa,albo cos kojarze z malarstwa albo…nie wiem nic.
Afrodyta wygrała z Ateną i Herą. Szczegóły tu pominę. Rozstrzygnął Parys, ten od Heleny rzucając jabłko Eris z napisem; - dla najpiękniejszej, w stronę Afrodyty. Eris, to bogini niezgody. Hera przekupywała Parysa darem męstwa, Atena darem mądrości, a Afrodyta, tym, że ożeni się z najpiękniejszą na świecie. No i Parys wybrał to ostatnie. Wróżba się spełniła, bo w przyszłości ów juror w dość specyficznych okolicznościach poślubił niejaką Helenę, co spowodowała upadek Troi a w konsekwencji powstanie imperium rzymskiego. To tak w ogólnem zarysie, bo ten mit jest, jak każdy, mocno rozbudowany,
8/10 Notec i fobia
8/10 fobia i rzeka
8/10 sorry…