Miało już nie być o skokach narciarskich bo niby po co?
Polacy nie kochają skoków.Polacy kochają sukcesy w skokach.I to jest u nas reguła w sporcie,poza paroma grami zespołowymi oraz żużlem.
Ale tego nie powinno się przemilczeć.
Paweł Wąsek zajął trzecie miejsce w Lahti,oddając dwa niemal identyczne skoki!Była jakość i powtarzalność! Czyli recepta Małysza na otarcie łez w tym słabym,by nie rzec beznadziejnym sezonie…Do tego widać wyraznie że skoki Pawłowi przynoszą wielką radość!A to ważne!
Fajny ten weekend!
Natalia Sidorowicz 12 w jednym z finałowych w tym sezonie,biegów biathlonowych.0 pudeł i dobry bieg…Wcisnęła sie wraz ze Szwajcarką,w koalicję Niemek i Francuzek.Jutro jeszcze bieg pościgowy.Szkoda że to wszystko tak pózno…
Ale by nie było zbyt radośnie…
Nasi kopacze udają sie na Maltę i na ten temat,skromnie powstrzymam się od komentarza czy należnej tutaj,tyrady.Niech się inni męczą,wymyślają dowcipy i tzw.“memy”
Długość wpisu to część ochrony antyspamowej.
Co do sportow zimowych?
Wypowiadac sie nie będę, bo tu nie istnieja w przestrzeni publicznej.
@collins02 ,Narodowy przeniesli na Maltę?
W Warszawie graja.
Oj…No coorna,dobrze że nie ma quorum bo by mnie wyśmiali
Dzięki za zwrócenie uwagi…Miało być o niemal militarnym spotkaniu z rycerzami maltańskimi ale poniechałem szarży i wyszła głupota…
Miej litość dzisiaj…
Mam dosyć po dniówce.
Uczciwue mówiąc to ja niespecjalnie się interesuje gdzie nasi kopacze robia z siebie posmiewsko, ale dzis akurat czekalam na pelna prognoze pogody, a przed tym sa wiadomości sportowe, to zarejestrowałam , ze tym razem “u siebie”.
A takie zmiany rytmu pracy to zabójcze. Kiedyś wymyslono tzw. czterobrygadowy.
Po kilku miesiacach ludzie czesto.zachowuja sie jak zombie…
Niestety w dalszym ciągu jest legalny.
Wąsek jest jeden i z Kubackim nie było szans w konkursie duetów.
Były drużynówki i było ok.Po co ta wydumana i mało atrakcyjna"nowość"?
Jednak oprócz Igi,największa radość to srebro naszej sztafety 4 x 400m pań,na mistrzostwach świata w Chinach.I w ogóle,brawo dziewczyny!!!
Pia Skrzyszowska,Ewa Swoboda,Justyna Święty-Ersetic,Anna Wielgosz i na deser,wspomniana sztafeta…A przecież jest jeszcze Ada Sułek i Natalia Bukowiecka…I wielka niewiadoma w postaci kobiecego młotu…
Czy nasza “lekka” jedynie dziewczynami stoi?
Na to w tej chwili wygląda.Bywało tak w latach 70-tych ale wtedy ktoś z panów zawsze coś dorzucił…
Tutaj szanse miał na naprawdę dobry wynik,J.Szymański na 60m p.pł ale błąd na ostatnich metrach pozbawił go nawet udziału w finale.
Jaka szkoda…Nim się mistrzostwa zaczęły,ostrzyłem sobie zęby na spotkanie Szymańskiego z Grantem Hollowayem…Wg.tabel,dzieliło ich ledwie 0,06 sek.!!!
I at last,but not least,Natalia Sidorowicz…
To nasza bezwzględnie najlepsza biathlonistka która obudziła sie [i to na miarę talentu!] dopiero teraz gdy sezon sie zakończył.9 miejsce w biegu masowym,4 czyste[!] strzelania…
Natalio,DLACZEGO nie wcześniej?!W takiej formie bez problemu wkręciłabyś się miedzy Niemki i Francuzki niczym np. Szwedka Oberg czy ta świetna Szwajcarka której nazwisko mi umknęło…
Było jednak,i jest,ciekawie.
Choć gdy niewiele brakuje,pozostaje to irytujące uczucie niedosytu…