Cukier biały a fruktoza - na jedno wychodzi?

Fruktoza w soku owocowym a cukier biały dodany do dowolnego napoju słodzonego - na jedno wychodzi?

1 polubienie

Nie wiem? Ponoc jedno i drugie w nadmiarze to trucizna.
Piszac szkodliwosci sacharozy wylano juz morze atramentu i niejedna klawiaturę zdarto, ale fruktoza ponoc nie lepsza

https://swiatzdrowia.pl/artykuly/fruktoza-czy-warto-zastapic-nia-zwykly-cukier/

Co do owoców ? Sądzac po wpisach naszego harmonijnego prowokatora? To też za zdrowe nie sa…

Wszystko jest w nadmiarze szkodliwe.
…ale organizm potrzebuje tych fruktoz,sacharoz i cukru kupnego ze sklepu…

A to nie ma znaczenia, z fruktow tez upędzisz, niekoinecznoe metodą 1410.
Zastanawiam się czy ktos probowal samogonu z burakow (cukrowych)?
Bo w teorii sacharozy w tym jest sporo?
Jak sie z trzciny udaje?
Co do cukru, to mi wystarczy tyle co zjem w wyrobach. To przeciez konserwant.
A nalesnikow z dzemem czasem sobie nie odmówię.
A jak pisalam? To cukru nie kupowałam od kilkunastu lat. Przepis na ciasto - wygodne buty i zaprzyjazniona cukiernia, a napojów “orzeźwiających” nie pije.
Ogolnie uważam, ze za duzo jest rozpetywanych akcji - superfood, jakieś energetyki co to dzieci na manowce sprowadzaja? Cukier źle, sól trucizna a gluten jeszcze gorzej?
Zaskoczyła mnie popularnosc e-papierosow w Polsce. Tu czlowieka z dymiacym dlugopisem w zębach trudno spotkac.
Ale może moda na długopisy to z palacu prezydenckiego przyszła?

Fruktoza jest cukrem naturalnie występującym w owocach. Naturalny zawsze będzie lepszy od dodawanego