Cytat na 17 czerwca?

Jeśli zobaczysz głodnego mężczyznę, nie dawaj mu ryżu: naucz go uprawiać. (Konfucjusz)
Jeśli zobaczysz Konfucujsza powiedz mu, żeby poszedł w cholerę (głodny mężczyzna)

3 polubienia

Taa mężczyzna głodna to zła. Ja tam lubię ryże, kaszę czy makarony, byle dużo i kolorowo w talerzu. :yum::yum:. Konfucjusz by się zdziwił co może głodna mężczyzna, chyba że miał taki sen narcyza

Jeżeli spotkasz głodnego birbanta, nie dawaj mu ryżu…, jeśli chcesz zachować zdrowie… :stuck_out_tongue:
I zostać w jednem kawałku.

3 polubienia

A tak jakbys ryzem jakiegos bazanta na pieczyste zanecil?

1 polubienie

Musiało by być nasączone promilami :stuck_out_tongue_winking_eye::tumbler_glass::beer::clinking_glasses:

Ja pisze o bazancie nie birbancie :wink:
Ale obawiam sie, ze w tym przypadku nawet pomile by nie zanecily.
Moze jakby ryz na sake przerobic?

2 polubienia

A ktoś jest w stanie skusić się na sake?
Niedobre to :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Bażant smacznem jest. Nie widzę powodu, by ten smak psuć jakiemś ryżem nędznem.

3 polubienia

Pilam gorsze rzeczy.
Ale jakos do tych ichnich potraw pasuje. Na szczescie kuchnia japonska tylko w niewielkim stopniu ryzem i sushi stoi. Tak samo jak amerykanska niekoniecznie hamburgerami…

1 polubienie

Ani kaszy! :slight_smile:

4 polubienia

A kasza, to już by była III wojna światowa… :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Zrobiłem sobie że smutku tylko 10 szt prawdziwych gołąbków z ryżem i mięskiem w kapuście, otoczone to w gęstym sosie pomidorowo pikantnym jaki lubię. Miesko zostało to dało jeszcze klopsiki w sosie śmietankowym koperkowym też na gęsto, pycha. Moje lepsze niż bażant - kura na sterydach

1 polubienie

2 razy kiedyś to piłem w szklance, słabe to, tylko do picia, upić spić się nie da rady. Może za krótko fermentowało, znajoma siostry polewała, ćwierć szklanki i została jak do rosołu w staniku - taki miała gorąc

Wojskowych chemików kiedyś ledwo przeżyłem, oj strasznie i okrutnie sponiewierało, i ten oddech, a idż mnie z wynalazkami, bimber przy nich to sok