Czas na przebój?

Bo inaczej ten chlew umrze

Slade zawsze szli z odsieczą.Na nudę,na ciszę ,na niepewność.Tutaj z roku 1974…pełna dominacja tzw.glam rocka…
Ale w tym pickwickowskim przekazie Slade było coś więcej…

5 polubień

Zawsze zadziwiam znajomych - nie kojarzą Slade, ale każdy kawałek który im puszczę to znają :rofl:

4 polubienia

Jeszcze tylko kota z Cheshire tanczacego walca z Szalonym Kapelusznikiem brakuje…
Bo na cygaro u Pickwicka to choc brytyjscy do szpiku kosci jednak za kolorowi?

1 polubienie

Poznaj…Nawet jesli nie trafi to do Ciebie.To nie tylko zwykła historia…

Blisko i ciepło…
Znalazłyby się i takie odnośniki.
Jest taki “ale” z szalonym kapelusznikiem…Nie pamiętam jednak nazwy

no to zagram Ci coś przed czym się nie obronisz:

Tylko zrób głośniej!

2 polubienia

Dave Hill różne nakrycia głowy nosił.

Preferujac kapelusze.

Co prawda wyglada, że umowę mieli z francuska wytwornia rumu?

Który by i do herbaty pasował?

2 polubienia

Dave,[pierwszy z lewej] był chyba najbardziej sladem,Nawet bardziej niż Noddy Holder który przez lata,decydował o obliczu.I miał TEN ,głos!

2 polubienia

Chyba się nie zrozumieliśmy: Ja znam i lubię Slade. Moi znajomi twierdzą, że nie znają a każdą piosenkę którą im puszczę to jednak znają :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Jutro, bo żona ogląda jakiś serial i jest późno na odpalanie subwooferów :grinning_face:

1 polubienie

Ach,oczywiście…Zle przeczytałem… :laughing:

1 polubienie

Tak sobie spojrzałem raz jeszcze [pod śniadanko!] i to chyba jedyna chwila gdy Noddy Holder trzyma basową gitarę :laughing:
Gdzieś na jakimś klipie,widziałem nawet Micka Jaggera z gitarą ale Noddy z basem…Hmmm :innocent:

1 polubienie

Lets rock
:sign_of_the_horns:

1 polubienie

Slade to Slade i to jest poza wszelką dyskusją.

2 polubienia

Na forum klasyki rockowej,jest przynajmniej kilkanaście najróżniejszych osób,które myślą tak samo.Jakby w tym konkretnym przypadku nie liczyło się nic.Ani jakość,ani kompozycja,ani wykonanie bo…Slade to Slade :grin:
Dawno temu klamka zapadła i nic tego nie zmieni :smiley:

1 polubienie

Slade na YT. Moje nieco starsze koleżanki, daktyle zapiekane z migdalami i boczkiem plus likierek slony karmel?

Post został scalony z istniejącym tematem: Wszystko co śmieszne III