Czasami tak mam

Znowu mnie to dopadło. Chodziło to za mną od drugiej połowy sierpnia. Usłyszałem przelotem parę nut w ”Lecie z radiem” i zaczęło się. Zwoje mózgowe wytężałem, próbując sobie skojarzyć … zupełnie jak w tym filmiku poniżej.

Wiem, że wiem, ale nie wiem jak sobie przypomnieć, chociaż przypomnieć sobie bardzo pragnę. Na szczęście po jakim czasie dałem sobie z tym spokój.
Aż tu nagle wczoraj stał się ”mirikul” i jak już o tym zupełni nie myślałem, to tadaaaa i jest.

https://www.youtube.com/watch?v=9kp3N3wQPO0
No cóż, nie każdy jest @collins02 ‘em. :wink:
PS. Takie tam klimaty @humoreska. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Bryan to,“inteligentny playboy”.Taką ma opinie w muzycznym światku a ta plyta [Boys And Girls] tylko to potwierdzała.
Lektura obowiazkowa kazdej prywatki z lat 80-tych.
https://www.youtube.com/watch?v=IzqBttT7PBE

To dzialo sie mniej wiecej w tym samym czasie.
ps.W Lecie z Radiem juz takie numery grają???

1 polubienie

Odkąd trójka padła, to jedynki nawet całkiem przyjemnie się słucha. :wink:

1 polubienie

Nie probowalem…Ale wierze bo skoro nie jest w centrum uwagi,ma szanse na swobode.
Kiedys tez tak bywało.
W lecie z radiem nadawal Sznuk i grano francuski"elementarz"

1 polubienie

Faktycznie czuje się jakiś powiew swobody. Audycje omijają tematy polityczne szerokim łukiem, nawet w blokach wiadomości nie ma jakichś nachalnie propagandowych wrzutek. Jest też tam sporo muzyki spoza współczesnego nurtu, wiele wspomnień tego, czego się gdzie indziej już nie wspomina. Była nawet jakiś czas temu audycja o polskiej muzyce z międzywojnia. :wink:

1 polubienie

Aha, francuski “elementarz” nadal jest tam w użytku. :smiley:

1 polubienie

O!!!
Szkoda ze nie ma ani dostepu,ani pojecia o takich wydarzeniach…Henryk Wars byl dla mnie,w radiowych latach,po prostu wielki!

1 polubienie

Przyznam, że przyjemnie się tej audycji słuchało i naprawdę muzycznie ciekawe rzeczy działy się w tym okresie.
Jedynka nadaje online, więc w internetach możesz posłuchać.

1 polubienie

Przed chwilą grali to:

:wink:

1 polubienie

Ostatnio jakis miesiąc,sluchalem RNŚ ale…wrocilem do moich plyt.Wole byc panem i władcą :slightly_smiling_face:
I po prostu uspokoilem sie po dewastacji Trojki.Mamy swoja metę jakby co…
Znowu cholera,jak w latach 80-tych…Tylko czlowiek starszy…

1 polubienie

No cóż, kolekcjonerem płyt nie jestem. Pozostaje mi radio. :wink:

1 polubienie

Jakby co to masz mnie pod reką :innocent:
Ale fajnie ze SŁUCHASZ radia.

1 polubienie

Dzięki.
Czegoś słuchać trzeba, bo obecnie innych rzeczy czasami aż słuchać się nie da. :sweat_smile:
Tym czasem musze kończyć. Miłego dnia.

1 polubienie

Wystarczyło w wyszukiwarkę wpisać:
Muzyka z filmu
9 1/2 tygodnia :grin:

1 polubienie

Nice… very nice, slave to love…ooo oooo slave…to love :smiley: I understand… :stuck_out_tongue: man with mask…

1 polubienie

Nie mogłaś mi tego miesiąc temu powiedzieć? :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

A pytałeś?

Ja już zapomniałam nazwiska wykonawcy. Mam tylko w głowie zakodowane, że w filmie
9 i pół tygodnia są fajne piosenki :joy:

1 polubienie

To miałem pytać? Przecież swego czasu chwaliłaś się szklaną kulą. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Swego czasu czytałam jakiś artykuł z dołączonymi zrzutami, jakie frazy ludzie wpisują w wyszukiwarkę, żeby znaleźć daną piosenkę :rofl:

Ja nie byłam lepsza…:stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Istotne wydaje się być w tym momencie, pod jakim względem byłaś najlepsza? :smiley:

1 polubienie