Czego będziesz żałować przed śmiercią?

Gdyby moje lenistwo, wygodnictwo, bezmyślność, nieodpowiedzialność

Światopogląd, Religia, Filozofia

harmonik

14m

były ponad moje dążenia i potrzeby zmienienia tego świata w realne NIEBO na Ziemi dla wszystkich ludzi i stworzeń, to bym tego żałował, ale mam nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie, choć osiągnąłem w życiu nieporównanie więcej, niż mogłem marzyć.

Wyraznie osiagnsles stan samozadowolenia.

2 polubienia
2 polubienia

Bardzo nie było łatwo ogarnąć tyle, co ogarnąłem, i to wbrew naukowemu ogłupianiu, a wiedzieć mądrzej, poprawniej, niż cała nauka ze wszystkimi naukowcami z tylu dziedzin, to trudno było sobie wymarzyć. Bez przesady mogę powiedzieć, że miałem więcej szczęścia, niż rozumu, choć na mądre książki nie żałowałem kasy i czasu, oczywiście kosztem materialnego poziomu życia.

A od czego da biblioteki

Częściowo korzystałem z bibliotek, jak np. z Uniwersyteckiej na Kopernika 10 w Twojej Łodzi, ale wolałem mieć pod ręką interesujące mnie pozycje, no i przed transformacją ustrojową sporo rzeczy nie miały biblioteki.

Łódź juz nie moja. :wink:
Ale uniwersytecka to przy Matejki byla i jest? Matejko chyba jeszcze nie podpadl nowej wadzy, zeby nazwe ulicy zmienili?

No jak to czego? Oczywiście, że tego, że już sobie nie popiszę z ludźmi na Pytamy. :anguished:

2 polubienia

Do czego chciałbyś je wykorzystać?

Cieze sie.
Nie z perspektywy Twojej śmierci :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie