Przeciez sobie od koryta nie odejmą.
@vera223 dobrze, że jako młode dziewczę o tym wiesz. Obyś tylko trzymała się tego o czym teraz piszesz. Ja cytologię i mammografię od kiedy tylko pamiętam wykonywałam i wykonuję systematycznie raz w roku. Aby o tym nie zapominać robię to w okolicach daty moich urodzin. Zbliżają się urodziny - znaczy się zbieraj babo się do lekarza. Mój guzek “pokazał” się podczas entej corocznej mammografii i od razu został “leczony”. I to nie tak, że został przeze mnie “olany” czy zaniedbany ale obserwowany jest jak Bozia przykazała.
@okonek
No to zazdroszcze. U nas po calkowitym sprywatyzowaniu lecznictwa lekarze i szpitale musza przede wszystkim zarabiac. A leczenie? Jak im starczy czasu i sily
Kliniki sie reklamuja obecnie nie ze maja najlepszych specjalialistow, ale ze jest dostep do internetu i przy kazdym lozku telewizorek. A ja mam ochote teraz powiedziec bardzo brzydkie slowo gdzie mam te ich telewizorki
“Na sorach czeka sie wiele godzin”
To moja córka w oczekiwaniu w izbie przyjęc. Nie było gdzie usiąść to usiadła na kurtkach a potem usunęła. 4 godziny czekania.
Niestety ale nie jest w interesie panstwa pomagać chorym na raka, tylko podpisywać ustawy np o GMO… O! Tak na prawdę za tą marionetką stoi przecież, wiesz przecież sztab ludzi, którzy mówią mu co ma robić a o nie. Więc zatem kto za tym stoi?
I nikt nie zareagował? ze służby zdrowia? nikt krzesła nie przyniosł, nikt nic nie zorganizował. Znieczulica. Totalna. Odechciewa się żyć.
Mozna prace magisterska napisac na temat partyjniactwa [ i to po obu stronach] na tym przykladzie.To jest wlasnie prawdziwy rak,odbierający rozum decydentom w Polsce.
Nie tylko w Polsce, zebys uslyszal co wygaduja politycy w Hiszpanii?
Tylko lud jakis mniej ciemny? Ostatnio szefowie partii zmieniaja sie jak trenerzy pilki noznej w klubach. ![]()
![]()
No fakt,tego nie wiem…,.
Od skrajnych komunistow w rodzaju Wenezueli, populistow, faszystow w stylu Franco po nacjonalistow, z tego ostatnio najgorsze to katalinskie kwadratowe glowy, nawet we wlasnym narodzie traca poparcie. Zreszta ten troche mniej ciemny lud zle toleruje skrajnosci.
Normalnie (jak na niego…), długopisem.
Dodrukują…
Jak to jest w ogole mozliwe by komunistyczny rak,uchowal sie w Europie???W Wenezueli to moge zrozumiec,przynajmniej teoretycznie…Nosna idea nacjonalistycznego zlodziejstwa przemawiala do"ludu" przez stulecia to i teraz moze.
Ale w Europie?Jakbysmy nic nie przezyli…
Rząd się wyleczy, konusowi nawet kule do domu przywożą. Mam nadzieję, że wyborcy zapamiętają…
Hiszpanska Partia Komunistyczna od odrodzenis sie po smierci Franco istnieje. I to zajmuje kilka kanap o roznych nazwach. Postfrankistowska skrajnie prawicowa, kulturowi spadkobiercy dyktatury faszystowskiej, zreszta tez, ta ma sie lepiej, bo 52 miejsca na 350 w Kortezach. Ludzie zmęczeni niewydolnosia normalnej prawicy zaglosowali na skrajna. A ci poza sloganami o wielkiej Hiszpanii jaką byl ponoc ten kraj za Franco niewiele maja do zaoferowania. I jedyne co, to doprowadzili do tego, ze socjalisci zaliczani do centrum dogaduja sie z
reszta umiarkowanej mniej czerwonej lewicy, a prawica do wyborow szykuje sie z partia zdecydowanie centrowa. Dodaj do tego partie regionalne nacjonalistyczne, czesto republikańskie, bez okreslonego profilu prawo-lewo? Dla zwolennikow jedynej slusznej linii wladzy to niezrozumiale, ze mozna na taki chaos pozwolic.![]()
![]()
A jednak to dziala, konstytucji sie przestrzega, krol poza proba zamachu stanu 23 lutego 1981 do bieżącej polityki oficjalnie sie nie wtrąca, choc ma prawo weta nie podlegające odrzuceniu. Za to Trybunal Komstytucyjny ma pelne ręce roboty. Od ich wyrokow mozna odwolac sie do Strasburga. Czyli pisać na Berdyczow.
W wielu krajach jest jak widac dosyc podobnie.Jednak nie to mialem na mysli.Widac przydaloby sie komunistow zdelegalizowac.Jak ewentualnych nazistow.
Jak sa jawni latwiej ich kontrolowac. I sa mniej atrakcyjni dla milosnikow teorii spiskowych.
A wlasciwie to masz racje.Lepiej miec to na widoku.