Czy Antifa to organizacja terrorystyczna?

Pokłosie śmiania się ze śmieci Charliego Kirka. Orban chce zrobić to samo

Trump ma 100% racji.
Choć nie wiadomo czy akurat on,zdaje sobie z tego sprawę :innocent:
Taki paradoks..
Ale fajnie że to powiedział!!!

Antiga ? zapędy w tym kierunku (anarchistycznym ) ma
Ale czy podkładają bomby? Ganiaja ludzi a nozami po ulicach?

Cos tam o nich slyszalam, że niektorzy pod tym szyldem wdają się w jakies zadymy?
Ale nie oni jedymi? Monopolu nie maja.

Musiałabym się blizej zainteresować bo w rej chwili zaczyna mi to przypominac próbę ustzelenia chmury dronow patriotem.
Kazda organizacje, ktora ma tendencje do tworzenia marginesu przemocowego powinno die obserwowac i od czasu do czasu ustawic w pionie. Natomiast czysty terroryzm likwidowac wszystkimi dostepnymi srodkami .
Bo od tego umieraja ludzie. Owszem, przekaz werbalny zwany potocznie " mowa nienawidci" tępić. Bo czesto od gadania sie zaczyna.

Ale czy Trump jest od tego wolny? Czasem mam wrazenie, ze zlodzieje zawsze najgłośniej krzyczą lapaj zlodzieja.
@collins02 od kiedy popierasz cenzurę?

Antiga to był genialny siatkarz!

Nareszcie ktoś uznał że terroryzm należy likwidować w zarodku.Szkoda tylko że wybiórczo i że na gadaniu sie kończy…

Popieram antytotalitarną cenzure.Zawsze głośno o tym mówiłem.

Nazizm i komunizm nie mają PRAWA bytu! A przyznam że gdyby się rozdrabniać,pierwsze miejsce na dziś dzień,zarezerwowałbym dla czerwono czarnej cuchnącej bandy anarchizmu!

Parę lat temu,wpłacałem nawet datki na zwalczanie tej zarazy!!!Mogę nawet o tym opowiedzieć ale nikogo to nie zainteresuje.

Dobra Antfa. Znowu ten cholerny smartfon z klawiatura , do której mikroskopu trzeba.

Co do Antigi,to jesteśmy zgodni.

Natomiast Antify?

Faktem jest, ze od gadania o nieposłuszeństwie i anarchii w dzisiejszych czasach do terroryzmu niedeleka droga bywa. Od Flash mob z tańcami do zadymy ewolucja poszła błyskawicznie.

Jeśli rozumiesz definicje anarchizmu oparta na działaniach sprzed 100 lat?

To faktycznie trudno ja odroznic od terroryzmu. Bo nim byly. Ale niestety sa tacy rzadzacy, ktorzy uwazajaj, ze jak popiera ich polowa wyborców, czy wygrywaja, bo tak jest ustawiony system? To juz im sie wydaje, ze moga mówić za wszystkich. Najpierw stworzyć chaos, a potem przyjąć poze “ zbawiciela” . Ja naród. Przykro mi ale te “polskie prezydenty” to od samego początku jakies takie “ nie moje” . A juz pomysl wuwladzy rząd prezydent to w zarodku grzech pierworodny demokracji.

Trump przeminie, Nawrocki przeminie, Putin wieczny nie jest.

Xi? Tam to zobaczymy, bo polityka różnymi ścieżkami chodziła i chodzi.

Po okresach świetności przychodziły czasy zapasci , ich silna stroną jest stworzona przed tysiącami.lat struktura administracyjna, bo z władcami to różnie bywało.

Ale jesli chodzi o konkurencje czyli anarchie i terroryzm pozapanstwowy to skutecznie są.

A tak naprawdę? Przy korycie byc za wszelką cenę? Zduszac krytyke, budować kult jednostki? Cenzura, propaganda sukcesu, jedyna słuszna sprawa? Cenzura, kolejni wrogowie ludu?Kosztem wszystkich i wszystkiego?

Ale sa gorsze zjawiska jak np. talibami w Afganistanie. Temat cośkolwiek ostatnio zaniedbany?

Arabia Saudyjska?

Afryka to juz poza konkurencją zdaje sie byc?

1 polubienie

Antifa nie jest organizacją. Niektórzy anarchiści identyfikujący się jako Antifa stosują terrorystyczne metody, ale to tylko margines ludzi działających pod hasłami Antify. Równie dobrze można uogólnić, że Polacy to mordercy Żydów.

1 polubienie

Wiele jest tematów zaniedbanych.Zawsze tak było i zawsze mnie to wnerwia.Tym bardziej że w starannie wybranych i wyselekcjonowanych tematach,świat wyrabia sobie opinię.
Najlepszy przykład zakłamania,wynikający ze zwyczajnej niewiedzy lub zaślepienia [czyli czystej,niczym nieskażonej głupoty] ma miejsce w tej chwili w Gazie.
Kto dzisiaj w ogóle pamięta o 7 pazdziernika?O wymordowaniu ok 1800 Żydów,co dało początek obecnej hekatombie…
Kto w ogóle kiedykolwiek spogląda na mapę by uzmysłowic sobie położenie Izraela?
Kto zadaje sobie pytanie,jak inne kraje zachowałyby sie na ich miejscu?
Kto pamięta o tym że nawet Netanjahu ostrzegał i dawał czas na usuniecie się cywili z miejsc które planował zaatakować?
Kto w ogóle zadaje sobie pytanie,czym jest hamas i jakie metody od zarania stosuje?Min. miesa armatniego złożonego ze swoich.Metoda hitlerowska jak i stalinowska,znana od wieków ale zostańmy przy tych dwóch których współcześni jeszcze odróżniają…
Antyżydowska nienawiść,znana jest w samej Europie tylko,od przynajmniej 1000 lat.Nie ma kraju w którym nie byłoby pogromów lub ludobóstwa!Być może Islandia…
To co dzieje się teraz,trafia tylko na podatny grunt.
Tak jak w latach 1943-44 gdy palestyńczyk Amin Al Husaini,szeryf [ nazywali go"wielki mufti…"] Jerozolimy,jezdził z przyjacielskimi wizytami do Hitlera i Goebelsa,oferując pomoc i wsparcie w realizacji tzw. ostatecznego rozwiązania.I jeśli już przy tym jesteśmy…To miłujący pokój palestyńczyk stał za zorganizowaniem 2 grup waffen SS,złożonych z Bośniaków tylko po to by zabijać tak Serbów jak i przede wszystkim Żydów.
Tyle fakty.
A jaki obraz mamy w dzisiajszym świecie?Nie ma sensu o tym pisać bo szansa na obronę Żyda jest dokladnie taka sama jak szansa na przeżycie Żyda na Gestapo.

1 polubienie

Problem w tym, że odpowiedź Izraela na atak sprzed prawie dwóch lat jest niewspółmierna i po narodzie który został zdziesiątkowany w Holokauście nie spodziewalibyśmy się ludobójstwa. Sprawa Palestyny, Izraela, Libanu i ogólnie Bliskiego Wschodu jest bardzo skomplikowana, a kolejne ofiary nie przybliżają rozwiązania.

1 polubienie

Zgadza się.I ciągnie się we współczesnym wymiarze,od 1946 roku.
Poznalem Zydów,pracowałem przez 3,5 roku w ich firmie i,krótko mówiac,są dla mnie bandą złośliwych kutasów.Ale jaki ja bym był na ich miejscu? Z tym bagażem doświadczeń?Z tą historią?
Nie wiem co ma w głowie Netanjahu…Nigdy bym się na to nie zdobył bo to raz,ludobóstwo,dwa,podcinanie gałezi,w myśl tych scoorviałych palestyńców którzy w ten sprytny sposób,pozyskali już sobie cały świat…
Ale z drugiej strony…Czy nie tak da sie pokonać hamas i cała te reszte terrorystów których miedzynarodówka trzyma świat za gardło od circa,66 roku?
Wiem,to JEST potworne.
Ale jak inaczej?Ile lat jeszcze?

Wrogosc pomiędzy Żydami i muzułmanami to nie ostatnie jatki.

Mi to rece opadają, bo czasem warto Pac pałaca…

Choc ta współczesna to gdzieś końcówka XiX wieku. Propaganda, historia, fałszywki, polityka?

Więcej Żydów po oc mieszka na Manhattanie niz w Izraelu?

Raczej nie, ale w USA to pewnie prawda?

Mnie to tylko wkurza, ze kolejny raz swiat patrzy na jatkę i szampana popija…

A zgadzam się - Hamas nie nialby racji bytu gdyby nie poparcie mieszkańców Strefy.

Ale też by raczej nie miał takiej szansy rozrostu, gdyby nie stopniowe narastanie napięcia od 1967.
Kiedy OWP zaczęła byc strona konfliktu.

1 polubienie

To chyba nie do końca mi znana,interpretacja… :thinking:

Znowu elektroniczny podpowiadacz idiota iteligentny inaczej. Juz poprawiłam.

:wink:

Arafat z Peresem i Rabinem pokazali, że rozmowy pokojowe dają więcej niż mordowanie.

Jakie to proste,prawda?
No to idz i powiedz im to!
I czekaj aż napadnieci zgodzą sie na rozwiązania polubowne…
Od razu przypomina mi to banialuki o rozmowach z putinem…
No jak opisać w ludzkich słowach naiwność która oczekuje po tym"zjawisku" efektów???

Tak na marginesie…
Wiesz jak działa przekaz na forum?
Za chwilę zniknie to co napisałem wcześniej.
A co za tym idzie,za chwilę jedni nic nie załapią a dla drugich będę nazistą.Czyli,jak to dzisiaj kochają,“faszystą”.Już przerabiałem to z jakąś niewiastą i chciałbym Cie kolego,uczulić.
Bo jakkolwiek rozmowa jest ciekawa,to za chwilę może zostać storpedowana.A ja tu nie siedzę godzinami.Po prostu zostawiam kompa na chodzie…

Wracając do tematu…
Oczywisty cynizm i gra hamasu,to nie jedyna gra.
Izrael także gra i to bezczelnie,chowając sie za Amerykę i za to że został napadniety!Wiadomo…
Jak murzyni którzy wszedzie wrzeszczą:rasizm!
No…To chyba choć tyle ustaliśmy by nie wracać do spraw oczywistych…

Ee, na forum to tylko czasem grafiki znikają

Kwestia czy i kogo temat zainteresuje.

Akurat niby wszyscy się na terroryzmie znają, ale tak naprawdę? To juz na poziomie podstawowych definicji zaczynają się problemy.

Ale na pocieszenie?

Ciągle “ mądre glowy” mają problem z ustaleniem przyczyn zjawiska, prawnicy i socjologowie - na którym etapie kończy sie wolność słowa z zaczyna mowa nienawiści.

Czyli podżeganie do przestępstwa.

A nawet jak już przychodzi do bezpośredniego tępienia terroryzmu?

Też nic nie jest jednoznaczne.

Szubienica? Odstrzelic in statu nascendi czy wzorem Breivika “trzymac w klatce” ku przestrodze?

Bo prawo nie tylko kary śmierci nie przewiduje, ale nawet dożywocia?

1 polubienie

Nie upieram się przy karaniu śmiercią.O ile sa chętni do utrzymywanie tego stanu rzeczy.A są bo u Jankesów,czeka się po 20 lat,na egzekucję…
Terroryzm jest teraz bułką z masłem.Jak każdy news…
Ktoś podłożył bombe?
Nikt nie pyta,kto [bo z góry widaomo że to nie Żyd]
Lepiej sie wzorem półgłówków,chwycić za ręce i kwiczeć że “się nie damy zastarszyć”.
Otóż własnie idioci,daliście się i zastraszyć i otumanić!!!

Miałem na myśli smartfona z jego tycim ekranikiem który pozwala na ogarnianie tylko tego co się dzieje w ostatnich minutach. 3-4 tematy w tył,to już historia…
I w ogóle…Bardzo chętnie upublicznił bym swój wpis ale…Mam rodzinę a palestyńskie"umiłowanie pokoju" widziałem na własne oczy w Luton :enraged_face:
I to nie teraz a parę lat temu.

1 polubienie

Raczej system prawny na ten stan rzeczy pozwala.

Takie lawfare w zastosowaniu mikro.

Mi wystarczy instytucja dożywocia i izolacji.. A przysłowiowym chlebie i wodzie.