Ameryka wybrała wojnę i trochę się na tym przejechała prawda?
Tutaj potęga US Army nie bardzo pomogła. Uran nadal mają. Cieśninę Ormuz wciąż blokują. Co właściwie zyskał Trump?
Ameryka wybrała wojnę i trochę się na tym przejechała prawda?
Tutaj potęga US Army nie bardzo pomogła. Uran nadal mają. Cieśninę Ormuz wciąż blokują. Co właściwie zyskał Trump?
Zyskał dookoła ogólne zużycie materiału. Kraje arabskie sprawadzone do zera, wybicie na dobre z głowy pomysły o cudownych miastach paradisach u emiratów.
Z czystych zysków, to również ten, że wciąż mógł zwolnić gospodarkę europejską. Co u niego jest czystym zyskiem.
Wygląda na to że Izrael z USA się przeliczyli. Kraje arabskie nie są zadowolone. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Iran domaga się wycofania wojsk amerykańskich z regionu. Tak więc obstawiam że Irak się rozpadnie na wschodni i zachodni
Ameryka próbowała od ok. 30 lat.Groziła,straszyła i zachowywała anielską cierpliwość wobec tych"hunów" uczących w szkołach wyłącznie jednego:“śmierć Ameryce!”
ok.12 lat temu,w Huntingdon,miałem do czynienia z takim bydłem…Mafia taksówkowa czcząca jak boga niejakiego islami czy jihadi johna…Pozornie normalni ludzie,stawali się ok. godz. 20,w trakcie wiadomości na BBC kimś w rodzaju"aniołów zagłady".
Widziałem to na własne oczy i zimny pot do dzisiaj mnie oblewa…
Te zakazane mordy,te coorvy z ryjami uśmiechniętytmi na samą myśl o zabijaniu…To ścierwo należy tępić jak robactwo.Jak nazizm i komunizm!!!
Nie ma sposobu na dogadanie się z islamem.Tak jak nie ma sposobu na dogadanie się z sowietyzmem.Ignoruj sobie co tylko powiem a i tak się o tym przekonasz.Nie rozumiesz ani pojecia dżihadu ani znaczenia innych tzw.“świętych wojen”.
Czytasz to mumbo-jumbo każdego dnia…Bezrefleksyjnie jak byle przygłup rozdarty miedzy po czy pis-dzielców…I dlatego to cie tak bawi że aż zakładasz nowe wątki na tym forum pokurczów myślowych…
Miłego tygodnia!
???
Irak jest tak szyicki jak i sunnicki.No człowieku!!! Nie zapominaj o tym bo to jedyna ważniejsza rzecz w szkołach koranicznych,od mantry “śmierć Ameryce!”
Tak więc,jeśli to nie literówka…
Iran jest potrzebny Ameryce dokładnie tak jak Wietnam,pół wieku temu.Może się nazwy surowców zmieniają ale układy już zupełnie pozostają te same..
Chodzi o to by nie szkodzić i nie wspomagać rosjii oraz chińczykom!!! I pod tym kątem należy na to patrzeć.
Iran w 2015 podpisał porozumienie nuklearne i był pod kontrolą międzynarodowych komisji, które miały dostęp do irańskich instalacji atomowych. Trump zerwał to porozumienie za pierwszej swojej kadencji i od tego momentu nikt nie miał nad tym kontroli. To Benjamin Netanjahu namówił Trumpa na wojnę, którą odradzali mu wszyscy jego doradcy.