Czy ci od sportu i telewizyjnych transmisji sportowych potrafią myśleć?

Faktem jest, że w niektórych transmisjach (bodajże Liga Mistrzów) obok skrótów nazw zespołów są pokazane schematyczne zarysy koszulek z odpowiednim kolorem. Dlaczego tego nie ma na Mundialu? Nie wiem, widocznie nie jest to reguła.
Poniżej taki właśnie przykład, popatrzcie na lewy górny róg, są biało-czerwone i zielone paseczki:

obraz
Myślę, że to dobre rozwiązanie, więc wyjątkowo przyznam rację koledze @harmonik !

1 polubienie

Dlatego, że tam masz rozgrywki klubowe, tu międzypaństwowe. Są flagi i są nazwy krajów. Jak dla mnie wystarczy.

Nie, właśnie nie zawsze, @Farang . Nie każda reprezentacja ma tak charakterystyczne koszulki jak Holandia. Poza tym każda drużyna ma dwa zestawy żeby w razie czego nie mieszłąo sie z przeciwnikiem. We wczorajszym meczu Brazylia grała w takich strojach jak grają Włosi (granatowe koszulki)
Miejsca na tym wyświetlaczu jest duużo, więc nie ma przeciwwskazań, by takie kolory dodatkowo zamieścić.
Na meczach siatkówki jest podobnie:
obraz

1 polubienie

Ale jak coś cię ciekawi to warto o tym poczytać.

Czasem te skróty są trudne do rozszyfrowania, zwłąszcza w mniej znanych państwach (RSA, KSA, IRI, FAR)

1 polubienie

Jeśli ktoś nie zna nazwy kraju to znajomość koloru koszulki do przykładowego KSA nic nie da :wink:

Przed meczem pokazany jest skład i rozstawienie na boisku wtedy też pojawiają się animacje piłkarzy w koszulkach w których grają Poza tym można poznać po nazwiskach jest spora różnica między angielskimi nazwiskami a holenderskimi

1 polubienie

Kolego, nie oceniaj innych po sobie
Srednio inteligentny kibic amator w wieku przedszkolnym się połapie, a Ty masz problemy?

1 polubienie

I on chce być przewodnikiem ludzkości jak nie umie odróżnić drużyn po koszulkach

2 polubienia

Dlatego w niej pusto.

2 polubienia

Kolega bronic sie bedzie mogl w poniedzialek, twierdzac, ze Japonczycy z filozofii zen zaczerpneli
Forma jest pustką, pustka jest formą :rofl:
Tam sporo tego typu stwierdzen z dokładką w postaci sosu z shinto, konfucjonizmu i taoizmu daje potrawe piekna nicości absolutnej.
No może jakis neuron zachować aby przegladarke w kompie włączył?

1 polubienie