Czy ci od sportu i telewizyjnych transmisji sportowych potrafią myśleć?

Włączam tv i widzę 2 grające reprezentacje w różnych strojach. W oknie informacyjnym są podane literowe skróty reprezentacji i flagi grających drużyn, ale ja nie znam wszystkich flag, i nie wiem, które drużyny są które. A gdyby ci od sportu i transmisji myśleli, to w tym oknie flagi reprezentacji byłyby zgodne z kolorami strojów zawodników, oprócz flag oficjalnych. Mam rację?

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć

0 głosujących

1 polubienie

Oprócz flag są też nazwy państw w skrótach. A poza tym Holendrzy przeważnie graja na pomarańczowo

1 polubienie

“Przeważnie”, to może być całkiem różnie.

W tym dzisiaj

To juz swiadczy o Twoim lenistwie umyslowym kolego, przed meczem można sprawdzić.

Mam się czym istotniejszym zajmować, niż przygotowywać się do przezwyciężania czyichś bezmyślności.

Ale z czytaniem sobie radzisz? No przecież napisane jak byk kto gra :confused:

1 polubienie

Kto gra jest napisane, ale nie jest napisane, którzy są którzy. Załapujesz?

1 polubienie

Skoro wywołałeś myślenie do tablicy, pomyśl. pomarańczowi Amerykanie ? :wink:

Kolega widać dawno szkołę skończył

2 polubienia

Amerykanie pewnie więcej pomarańcz uzyskują.

W szkole z ery komunizmu najważniejsza była flaga z sierpem i młotem :wink: No ale jeśli ktoś nie był leniwy, to i o innych się nauczył.

2 polubienia

Ale wiesz chyba, że kolor koszulek Holendrów nie ma nic wspólnego z pomarańczami?

2 polubienia

Raczej nie masz racji.

Ponieważ?

No tak
:thinking:
Ale kolega harmonik ma dużo wolnego czasu. Można się czegoś pouczyć. Póki głowa jeszcze zdrowa

1 polubienie

Ponieważ kolor strojów Holendrów jest powiązany z pomarańczami, z którymi wcześniej się oni stykali, niż z tymi z Ameryki.

Moja głowa nie jest od wrzucania do niej wszystkiego.

Od mojej głowy mieliby się czego nauczyć wszyscy ludzcy uczeni.

A nazwisko Willem van Oranje mówi Ci coś? :slight_smile: