Włączam tv i widzę 2 grające reprezentacje w różnych strojach. W oknie informacyjnym są podane literowe skróty reprezentacji i flagi grających drużyn, ale ja nie znam wszystkich flag, i nie wiem, które drużyny są które. A gdyby ci od sportu i transmisji myśleli, to w tym oknie flagi reprezentacji byłyby zgodne z kolorami strojów zawodników, oprócz flag oficjalnych. Mam rację?
Nie
Tak
Trudno powiedzieć
1 polubienie
Farang
3 Grudzień 2022 15:42
2
Oprócz flag są też nazwy państw w skrótach. A poza tym Holendrzy przeważnie graja na pomarańczowo
1 polubienie
“Przeważnie”, to może być całkiem różnie.
okonek
3 Grudzień 2022 16:03
5
To juz swiadczy o Twoim lenistwie umyslowym kolego, przed meczem można sprawdzić.
Mam się czym istotniejszym zajmować, niż przygotowywać się do przezwyciężania czyichś bezmyślności.
Farang
3 Grudzień 2022 16:09
7
Ale z czytaniem sobie radzisz? No przecież napisane jak byk kto gra
1 polubienie
Kto gra jest napisane, ale nie jest napisane, którzy są którzy. Załapujesz?
1 polubienie
Farang
3 Grudzień 2022 16:12
9
Skoro wywołałeś myślenie do tablicy, pomyśl. pomarańczowi Amerykanie ?
Devil
3 Grudzień 2022 16:13
10
Kolega widać dawno szkołę skończył
2 polubienia
Amerykanie pewnie więcej pomarańcz uzyskują.
Farang
3 Grudzień 2022 16:17
12
W szkole z ery komunizmu najważniejsza była flaga z sierpem i młotem No ale jeśli ktoś nie był leniwy, to i o innych się nauczył.
2 polubienia
Farang
3 Grudzień 2022 16:19
13
Ale wiesz chyba, że kolor koszulek Holendrów nie ma nic wspólnego z pomarańczami?
2 polubienia
Devil
3 Grudzień 2022 16:26
16
No tak
Ale kolega harmonik ma dużo wolnego czasu. Można się czegoś pouczyć. Póki głowa jeszcze zdrowa
1 polubienie
Ponieważ kolor strojów Holendrów jest powiązany z pomarańczami, z którymi wcześniej się oni stykali, niż z tymi z Ameryki.
Moja głowa nie jest od wrzucania do niej wszystkiego.
Od mojej głowy mieliby się czego nauczyć wszyscy ludzcy uczeni.
Farang
3 Grudzień 2022 16:44
20
A nazwisko Willem van Oranje mówi Ci coś?