Czytał ktoś jakieś opracowania na ten temat? Einsteina,Hawkinga? Jeśli takie są niech ktoś da linka do tych opracowań
@okonek szkoda że nie ma ata ata możliwe że by coś powiedziała na ten temat
pewnie tak. ja znam tylko wersje roden z SF i cos mi sie o uszy obilo, ze w antyswiecie - czyli takim zbudowanym z antyczastek w teorii powinie w druga strone pynac, choc dla naszych odbic z antmaterii tez plynalby liniowo i do przodu.
moze poszukaj czegos zwiazanego z opracowaniami dotyczacymi czarnych dziur i horyzontem zdarzen?
Czas płynie w jednym kierunku i z tego artykułu po części wiadomo dlaczego tak jest.
Nie powiem jednak, na ile są wiarygodne te rewelacje …
Wyjaśnienie napisane takim językiem że niczego nie wyjaśnia.
Dlaczego magnes przyciąga? Bo ma właściwość przyciągania
Ale uważny czytelnik zauważy wzmiankę o mezonach i będzie mógł sobie rozszerzyć o nich wiedzę a tym samym jest szansa na to, że znajdzie odpowiedź na kluczowe pytanie.
To chyba lepsza odpowiedź niż fotka śmiesznego zegara
Czy nie lepsza?
Poczekaj przyjdzie @birbant to Ci z tego mezona kalambura zrobi.
Będziesz mieć na imieniny taki prezent, że ho ho
Tak się w tym wyrobił, że skurczybyk z wszystkiego kalambur wyciosa …
Byle tylko piwo miał
Nie będzie kalambura, wierszyk będzie…
Hodowałem mezony,
każdy mezon, jak byk.
aż tu razu pewnego,
jeden mezon mi znikł…
@benasek oddawaj mezon.
boś mi ten mezon skradł.
oddawaj mnie ten mezon,
bo co ja będę jadł…?
poczestuje Cie kasza z kwarkami…
i pieczystym z bozona
Kwarki się powyjmywa, a kaszę wyrzuci…
wroblom daj, wdzieczne beda.
W zależności od definicji czasu, na poziomie mikroświata czas może płynąć do tyłu. Wyobraź sobie np. naczynie dwukomorowe w którym mamy jednocząsteczkowy gaz. Cząsteczka gazu przemieszcza size z komary a do b, a potem z b do a. Teoretycznie ta cząsteczka może osiągnąć identyczny stan jak poprzednio w komorze a, czyli w pewnym sensie cofnęła się w czasie