Czy da Vinci wiedział?

Jezus z kulą a w kuli chyba pas Oriona.

Powtarzające sie lustrzane odbicie i wyraźnie widoczna twarz obcej istotny w środku
https://www.rbbtoday.com/release/imgs/detail/984894.jpg

No i palec skierowany w górę. A to tylko mała część wskazówek.

od razu przypomina mi sie Piknik na skraju drogi Stugackich.
a co do skojarzen? ja w zyciu przeczytalam tyle lektur sf, ze zastanawiam sie, czy ludzkosc jeszcze cos wymysli? czy bedzie w kolko chodzic wg starych schematow i w koncu w nie uwierzy?

4 polubienia

@Devil, Ciebie dzisiaj piorun poraził, czy o szafkę się “pizłeś”?
:thinking:

2 polubienia

Odbicie Monalisy
Trójkąt z okiem na głowie istoty?

Jesteśmy dziełem obcej cywilizacji.

ludzie widza to co chca widziec.
nie zapominaj, ze jednak cala wiedza w mrokach sredniowiecza nie przepadla - wiecej - sporo nawet tej starozytnej zachowalo sie w formie prawie nienaruszonej jesli chodzi o grafike (gorzej z interpretacja) wlasnie dlatego, ze byla wiedza tajemna i dbano o jakosc przekazu.
co do kosmitow? wiara w istoty nieziemskie jest rownie stara jak ludzkosc - tylko czy aby te zapisy o ewentualnych przybyszach sa wlasciwie odczytywane?
niestety po drodze pojawilo sie troche bogatych osobnikow z pokrecona wiktorianska wyobraznia i prowadzac nie tyle wykopaliska co wygrzebujac co ciekawsze i drozsze kawalki z ziemi zaczeli pisac swoja wlasna historie swietych egipskich kotow, podrozy Gilgamesza czy dlaczego religie prekolumbijskie poslugujace sie technologia kamienia gladzonego, nie uzywajace kola i nie znajce hodowli (uprawy tak) dysponowaly az tak rozlegla wiedza, zwlaszcza techniczna czy astronomiczna? bo w to, ze kosmici postawili Machu Picchu to raczej nie uwierzysz? a jest zaprojektowane tak, ze gdyby nie brak odpowiedniej konserwacji dzialalyby do dzis. a ile takich miast, moze mniejszych jeszcze dzungla skrywa?
Da Vinci mogl duzo wiedziec o tych przekazach - w koncu nalezal do najwybitniejszych umyslow swoich czasow. a i pewnie wiele archiwow nie bylo az tak pilnie strzezonych jak obecnie

2 polubienia

PAREIDOLIA nie jest zaburzeniem, a postrzeganie obiektów (zwłaszcza twarzy), świadczy o tym, że mózg pracuje prawidłowo.

7 polubień

Krótko i na temat.

2 polubienia

Ty nie jesteś dziełem obcej cywiliizacji, a całkiem swój, chlasz, jak człowiek. Tym niepijącem, to ja bym się przyjrzał dokładniej. Podejrzane są… :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 polubień

O w morde,tzn.ze ja obca jestem. :thinking: :thinking: :thinking:

2 polubienia

To trzeba się Tobie przyjrzeć… :stuck_out_tongue:

2 polubienia

toc przeciez napisalam,ze nie pije :joy: :joy: :joy:

1 polubienie

Toć, przecież zrozumiałem. A wiesz z jakiej planety pochodzisz? :grinning:

2 polubienia

Lepiej nie wiedziec,bo jeszcze wiecej przyleci :thinking:

2 polubienia

Na mietłach? :stuck_out_tongue: :rofl:

1 polubienie

no cos Ty przeciez to jednak wyzsza cywilizacja,na odkurzaczach :thinking:

2 polubienia

Zacofany jakiś jestem… :stuck_out_tongue_winking_eye:

to fakt :wink: nie chcialam jedna,tego tak publicznie pisac :wink:

2 polubienia

To by tlumaczylo latajace talerze

2 polubienia

Po drodze są i Sumerowie z swoim państwem, wynalazkami. Ciekawa a zapomniana historia