Czy Grodzki powiedzial nieprawde?

Ale najpierw ciezarowka musi przejsc odprawe, na ktora sie czeka pewnie dlugo.
Więc kierowca uziemiony.

1 polubienie

Oczywiście. przecież pisałam o kilometrowych kolejkach na granicy. Czkają na “lepsze jutro”? Nie chcą, albo nie mogą wracać? Nie wiem.

1 polubienie

Myślę że powiedział prawdę. W Polsce nie było i nie ma jedności, każda partia czy minister węszy swój interes. Za granicą nie żyją głupi ludzie nie obeznani z naszą polityką rządu. Są wolne media niezależne od polityków. Ten jest pokłócony z każdym krajem dookoła, doszła UE. Zadaniem opozycji jest wskazywanie ich błędów, rząd czy minister nie ma żadnej odpowialności, kary czy wykluczenia. Te ich problemy są spychane na opozycję, przez różne pułapki ustawowe czy legislacyjne które ustawiają. Przed ostatnia pułapka to zmiana konstytucji w sprawie majątków ruskich biznesmenów. Od 3 lat mamy już ustawę identyczną obowiązującą rząd, ministrów czy biznesmenów bez zmiany konstytucji - skarbówka, sądy NSA, CBA itd ma rozszerzony zakres działań, nie tylko korupcja czy nepotyzm - ten rząd nie lubi konkurencji

1 polubienie

W polityce nie ma sentymentów. Dobrze że powiedział to głośno by do rządu wreszcie dotarło, że bez sensu jest udawać że jest dobrze. Czarne ma być czarne. Rząd ma pracować nad konkretami przy każdym projekcie, nie skreślając pomysłów opozycji na poprawę losu kraju czy wizerunku rządu, nie udawać że pracuje, czy mydlić oczu opozycji i wyborcom, wykorzystując tematy zastęcze

2 polubienia

Marszałek Grodzki powiedział prawdę, ale mam wątpliwości, czy powinien był to mówić na forum międzynarodowym.

2 polubienia

Myślę że i inni się też zastanowią na poważnie podejmując dziwne decyzje

1 polubienie

A gdzie? Walic grochem o sciane mowiac do pisowcow?
Jak dlugo mozna jechac na dobroczynnosci?
Dzisiejszy koncert w TVP to fajna sprawa, ale troche malo.

2 polubienia

Koncepcja Kaczyńskiego polegająca na wprowadzeniu pokojowych sił NATO do Ukrainy, spotkała się z bardzo krytyczną oceną światowej polityki i samego Żełeńskiego. Ten “nasz” załupieżony gnom jest, faktycznie, oderwany od rzeczywistości. Morawiecki, zresztą też.

1 polubienie

Morawiecki to marionetka.