Czy jest jakis twardy dysk zewnetrzny?

Ktory bedzie wspopracowal ze smartfimem?
Zasilany czy z zewnarrz USB lub powerbank?

Tak, ale smartfon musi wspierać technologię OTG.
Jaki masz smartfon? Dokładnie marka i model. W Androidzie znajdziesz to w Ustawienia => Informacje o telefonie. W Iphonach też pewnie podobnie.

Smartfon to samsung, ale dokladny mode to dopiero jak wroce dondomu, bo teraz mam xiaomi redmi.
Ale przenosze sie na nowszego samsunga stopniowo. Najpierw posprzatac syaty misze, bo to jak zwykle archeologia.

To Samsung ma całkiem niezły program do przenoszenia wszystkiego na nowego smartfona: SmartSwitch
Działa z różnymi markami i przenosi nawet licencje na płatne aplikacje (nie wszystkie). Działa też na komputerze pod Windowsem - można sobie zrobić kopię zapasową danych z telefonu. Łączy się po kablu lub bezprzewodowo.

Ze smartfon niezły to wiem. Tylko ostatnio cierpie na chroniczny niedoczas.
A jednak do takiego zajecia to muszę miec spokojną głowę.
Ale brzmi pocieszajaco co piszesz. :laughing::yellow_heart::green_heart:

ale tam pewnie pliki musza byc sformatowane w fat cos tam i jesli cos wymaga duzo energii to to moze nie dzialac :thinking: ?

Dlatego pytam o dysk zasilany przez dodatkowe USB
Smatrfon to pr,eciez nie lapek.

Chcesz zmienić telefon i dane (kontakty, obrazy, filmy, aplikcje, itd) ze starego przenieść na zewnętrzny dysk, a później to wszystko przenieść do pamięci nowego telefonu :thinking:

Nie, po prostu nie musiec podrozowac z lapkiem, a ze smartfonrm, a dane niezbedne miec na dydku zewnętrznym. Nie chcę uzywac dysku wirtualnego czy chmury.
Przeniesienie danych to odrebna sprawa intu juz wiem, ze to kwestia usiąść na spokojnie, wuwalic zlogi archeologiczne ze poprzedniego telefonu i przeniesc na nowy.
Mi chodzi wyłącznie o dysk jako nosnik danych, pozwalajacy z nich korzystac bez używania przestrzeni wirtualnej.
A wiadomo, bateria w smartfonie to nie studnia bez dna.