i bardzo podatny na ogłupianie i manipulowanie, naród?
Tylko 2 przykłady:
Maksymalnie szczekają na Rosjan, a chcieliby mieć jak najlepsze stosunku z Chinami, zwłaszcza gospodarcze, a przecież Rosja i Chiny to dwaj najważniejsi i strategiczni przyjaciele
Nie lubią wiadomej nacji, a chcieliby mieć jak najlepsze stosunki z USA, które są kolonią wiadomonacyjną.
Widzę, że koledzy mało wiedzą na temat Rosjan.
Poza tym, co innego zwykli ludzi, a co innego polityka. Zwykli ludzi w Rosji żyją o wiele gorzej od zwykłych ludzi w Polsce.
Bywałem dużo w ZSRR i Rosji i trochę wiem jak to naprawdę wygląda.
Politycznie i historycznie Słowianie Rosyjscy byli i są w trudnej sytuacji, a musieli i muszą sobie dawać radę ze Szwedami, tatarami, muzułmanami, Polakami, armiami Napoleona, keisera, białych Hitlera, NATO, piątą kolumną wiadomonacyjną.
A przede wszystkim byli trzymani krótko za pyski przez swoich rodzimych władców. I chętnie rżnęli się miedzy sobą. Historycznie, to statystycznemu ruskiemu wszystko jedno było, czy gnębił go car, chan, czy Stalin. Zawsze miał w plecy.
Prawie to samo można powiedzieć o każdym państwie. Polska to nie była jakaś demokracja narodowa, lecz rzeczpospolita szlachecko-klerykalna, a potem partiokracja z ogłupianiem masmediowym.
Chińczycy mogliby mieć podobnie negatywne zdanie o Rosjanach, a jednak postawili na strategiczne partnerstwo z Rosją, bo wiedzą, że to charakterny naród, na którym można polegać. Jeśli ktoś ich próbował niewolić, to potrafili się przeciwstawić, ale w sposób przemyślany, nie anarchistyczny czy wredny.
Grupa komunistów chińskich zaatakowała pracujący w polu radziecki traktor. Traktor odpowiedział celnym ogniem kilku dział rakietowych, po czym odleciał w kierunku Moskwy. Ministerstwo Rolnictwa ostrzega chińskich towarzyszy, że jeśli incydent się powtórzy, na pola zostaną wysłane kombajny.
…A niby za co? Rosjanie i Chińczycy to dobrana para przyjaciół, nadzieja ludzkości, nie licząc mojej skromnej osoby. Jeśli dołączą do nich Hindusi, należący do BRICS-u, to razem będą nadzieją ludzkości.
Nie da się ukryć, że imcia @okonek ma potencjał pod włosami, nawet przy niewysokiej swojej świadomości. W ogóle jest Was za co kochać, cenić podziwiać, darzyć szacunkiem nieporównywalnym z nami…