Czy jeżeli ukradnę komuś rower, trafię przed sąd i powiem że jestem za PO to dostanę dożywocie?

Bo się zastanawiam na jakim etapie jest obecnie nasze sądownictwo?
Liczą sie jeszcze kodeksy i paragrafy? Pracują jeszcze gdzieś niezawiśli sędziwie?

5 polubień

Rower to będzie drobiazg. Ale wyrażenie niezadowolenia z rządu, to może być spory problem.
Wrogiem ludu się będzie wtedy, przepraszam, suwerena.

5 polubień

Czyli odwiedzą mnie panowie w czerni, skopią i każą być za PiS? A wcześniej będą podsłuchiwać i zwolnią mnie z roboty?

2 polubienia

Za pierwszym razem tylko prewencyjnie spałują.

1 polubienie

OK. A dostanę obrońcę czy on też dostanie wpier*l przed rozprawą?

1 polubienie

Dostaniesz, ale on będzie współpracował z prokuratorem.

2 polubienia

Bo zostanie do tego zmuszony?

Bo będzie wykonywał swoj święty obowiązek wobec jedynie słusznego naczalnika narodu, wróć, suwerena.

1 polubienie

A jak pod wpływem tortur zmienię zeznania i orzeknę że Jarosław jest bogiem i jedynym prawym mężem stanu to jest szansa na ułaskawienie przez dudę?

No jasne. A najlepiej, żebyś jeszcze zakapował kogoś bliskiego.

Wolność kocham i rozumiem.

1 polubienie

Pisiorausze wszystkich krajów, łączcie się!

1 polubienie

Spaluja, ale dadza mu pewien wybor:
Kolor paly bedzie mogl sobie sam wybrac …

4 polubienia

I to suwerena placacego daniny.

Trafisz przed są jeśli wartość przedmiotu sprawy będzie powyżej 400 zł i wtedy masz konkretny paragraf i karę. Poniżej tej kwoty to jedynie drobne przekroczenie karane najczęściej grzywną na konto poszkodowanego, lub ta grzywna będzie do odpracowania - czas pracy i jej cel wskaże sąd. W teorii praca sądów każdy sędzia, obrońca czy ławnik jest niezawisły - także składa ślubowanie jak lekarz, policjant itd. Nie mniej w każdej pracy / zawodzie ma prawo się znaleźć czarna owca która rzuci cień hańby zawodu i przykrość kolegom

1 polubienie

@birbant
To bedzie juz powtorka z rozrywki, przepraszam z historii
Ja to bym juz byla podwojnym wrogiem

1 polubienie

Rower? A po co ci rower? Jak juz to auto ukrasc :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Rower, rowerem, ale masz wyjście. Jak dostaniesz wyrok, to zawsze możesz powiedzieć, że go neiewykonasz, bo rower był tajny i nikomu nie możesz go ujawnić, gdzie jest.

1 polubienie

2 lata będą sprawdzać czy byłem poczytalny czy nie. Odsiadka się przedłuży.

1 polubienie

Wydaje mi się że w sądach ciągle więcej jest kolesiostwa związanego z opozycja i Komuna…