Kategoria na wesoło i ironicznie czyli czy być może kanarom nagle zabrakło jaj żeby zbliżyć się do kichającego gapowicza?
Myślę że nie bardzo mają kogo łapać. U mnie w mieście komunikacja niemal nie istnieje. Jeżdżą puste. Dopiero ok. 16:00 jest więcej ludzi jadących z roboty.
W Germanii poszli dalej. Tamtejsze Koleje Państwowe zapowiedziały czasowe zaniechanie kontroli biletów.
@ZiraaeL
Nic o tym nie wiem
Już wiesz.
Ja jak resztę wydaję to kicham…
U mnie na wsi to nawet kanarkow w klatkach nie trzymaja…
Ze nie kontroluja to wcale nie znaczy ze mozna jechac za darmo
Chyba ze dla Polakow, bo podejrzewam ze Niemcy beda nadal wykupywac grzecznie bilety
Wykupywać bilety? Jak nikt nie sprawdzi???
@joko
Oczywiscie!
Inny przyklad: tam gdzie wyjedzam w Dolinie Upiorow jest sklepik samoobslugowy - bez personelu, bierzesz co potrzebujesz poieniazki wkladasz do koszyczka ewentualnie sam sobie wybierasz reszte. Od lat to dziala - jakos dotad nie splajtowali
Nie wszędzie to przejdzie. Nie wiem, jak jest w autobusach, bo od dawna nie korzystam z tzw. komunikacji zbiorowej, ale w sklepach ludzie do kieszeni albo do wózków, w których siedzą dzieci wkładają towar, by za niego nie płacić.
Kradzieze w sklepach samoobslugowych to plaga wszedzie, nie tylko w Polsce.
@okonek
U nas chyba kradli alkohol i papierosy przede wszystkim, bo teraz alkohol opieczetowany a papierowy za kratkami u gory
Papierosow u nas w marketach nie ma, a alkohol to tylko ten drozszy zabezpieczony. Drobne kradzieze sa na porzadku dziennym, zwlaszcza w duzych czyli hipermarketach. Mniejsze, gdzie sa stali klienci az tak zle nie jest. A ten niemiecki system znam, bywalo, ze bralo sie ze skladziku na kreske i rozliczalo raz na jakis czas. Do dzis w wielu hotelach tak funkcjonują minibary w pokojach.
Do ruszającego z przystanku autobusu biegnie facet i krzyczy - ludzie zatrzymajcie ten autobus bo się spóźnię do pracy !, Panie kierowco niech pan stanie bo ktoś chce jeszcze wsiąść, Kierowca zatrzymuje autobus, a zadowolony pasażer mówi z ulgą - no nie spóźniłem się do pracy, bilety do kontroli proszę ?
U mnie cienko o gapowiczów - 5 ? 8 osób, pomimo że autobusy zbiorcze jeżdżą punktualnie, ostatnio podróżowałem tak ok. 30 lat temu, nie mam potrzeby jechać gdy mogę być u celu przed autobusem, Ale każda forma ruchu jest wskazana