- Nie
- Tak
- Trudno powiedzieć
- Mam jeszcze inne zdanie na ten temat
0 głosujących
0 głosujących
tak samo jak z miesem.
a tortilla española rzadko zawiera jakies mieso, mozna dodac szynke zwykla tub sezonowana. klasyczna to jajka, zeniniaki, oliwa, czasem cebula.
pomyslow na bezmiesny farsz do pierogow? bez problemu - czy to na bazie sera czy kapusty, grzybow czy owocow - co tam na straganie czy w sklepie znajdziesz. co prawda cytrusami i winogronami bym nie nadziewala, chyba, ze rodzynki.
a lepisz te pierogi tak samo jak kazde.
dodam jescze tarty typu quiche, ktore tez sa bezmiesne.
ogolnie poziom trudnosci nie zalezy od tego czy to potrawa zawierajaca mieso czy nie.
Co to za jedzenie bez mięsa? Co to ja, królik?
krolik miniaturka znajomych psu chrupki z miski wyjadal. i nic mi po tym nie bylo.
To czemu ludzie żrą zwłoki pomordowanych, myślących, odczuwających, harmonijnych, pod każdym względem lepszych od nich stworzeń? By załapać następne koronawirusy?
koronawirusow nie lapie sie od jedzenia, one zwykle przenossza sie droga kropelkowa lub przez bezposredni kontakt.
a tak w ogole to pojecia nie maja skad sie ten konkretny wirus wzial, jedynie przeprowadzono obliczenia na podstawie badan jak zglaszali sie chorzy i co robili w ostatnim czasie - i doszli do wniosku, ze strefa zero byl miejski rynek. ale czy to mutacja zwierzecego czy jakis ludzki sie zmienil? tego juz nie potrafia powiedziec.
z jedzenia miesa to mozna zlapac priony - a i to w specyficznych okolicznosciach - jak zjada sie mieso wlasnego gatunku, czyli w przypadku ludzi jest sie kanibalem lub karmi sie bialkiem pochodzenia zwierzecego stworzenia bedace roslinozercami - tak podejrzewano rozprzestrzenila sie BSE czyli choroba wszieklych krow - jak mozna przypuszczac maczke kostna, ktora dodawano do jedzenia trawozercom pozyskiwano z resztek zarazonych lub padlych zwierzat.
Masz lepsze wiadomości?
ja po kazdej podrozy samolotem mam “grype samolotowa” - czyli jakas kichawke spowodowana zetknieciem sie z nieznanymi wurusami, powietrze w klimatyzacji zawsze pracuje w obiegu polzamknietym, a filtry nie sa doskonale.
sianie paniki to zdaje sie ostatnio glowne zajecie mass-mediow.
a jak pisalam, zwykla grypa, ktora tez bywa przyczyna zgonow i to wcale nie tak rzadko, ma sie dobrze.
Ale jakby z tego newsa nie wyszło na Twoje, że ten koronawirus nie wziął się z jedzenia mięsa dzikich stworzeń, gdy Chińczycy nie grzeszą delikatnością podejścia do nich.
Co do tego co Chinczycy jedza i jak w ogole nie tylko w Chinach traktuje sie zwierzeta, nie mowiac o bliznich to temat na inne pytanie.
Co do traktowania bliźnich, to od Chińczyków wszyscy mogliby się uczyć.
Mam zdanie odrebne.
Jeden dzień bez mięsa dla oczyszczenia organizmu nie zaszkodził nikomu
stanęło na tym że winne mogą być węże egzotyczne tam jedzone na co dzień, potem że wina CIA w USA specjalnie spreparowało atak wirusa by Chiny przystopować politycznie, kolejna wersja że w tej miejscowości pracuje ośrodek nad bronią chemiczną i ktoś pominął procedury bezpieczeństwa. Niedługo będą kolejne wersje
Niedouczone newsolapy sieja panike. Do dzis nie ustalono ze 100% pewnosci skad sie wzial wirus HIV. Inne mutuja tak szybko, ze otrzymanie szczepionki jest niemozliwe. Obliczajac? Chinczykow (obywateli) jest ok. 1,2 miliarda w samych Chinach. Kwarantanna objeto liczac na wyrost 20 mlionow, zachorowalo ok. 10 tysiecy, zmarlo 200 osob.
Nie podaja wiecej danych, ale przydaloby sie znac ich historie chorob w ogole i strukture wiekowa.
A, ze mieszkajacy tam obcokrajowcy panikuja to sie nie dziwie.
Obliczenia symulacyjne pandemii przeprowadza sie od dziesiecioleci, ze takowe w historii ludzkosci wystepowaly to wiadomo, w koncu jeden z Jezdzcow Apokalipsy tem pierwszy najczesciej utozsamiany jest z zaraza. Na bialym koniu zreszta. Wlasciciel Mikrosoftu prorokiem nie jest, a podejrzewam, ze jego wypowiedz wyciagnieto z jakiegos szerszego kontekstu.
Z tego wszystkiego to bedzie nastepny problem z utylizacja tych nieszczesnych maseczek, kore teoretycznie maja chronic, biorac pod uwage ilosc zainteresowanych beda z miliard sztuk.