Czy moi rodzice mogli być mądrzejszymi,

a głupszymi od innych nie byli?

Tato wierzył w socjalizm marksistowski i naukę, szkoda że nie we mnie, ale pewnie teraz z jego wymiaru pomaga mi w mojej misji uczynienia realnego NIEBA na Ziemi dla wszystkich ludzi i stworzeń, bo teraz wie, że to ja mam pełną rację, a nie ludzka nauka, ani decydenci.

Mama była zaradna, pracowita, i tak wychowana, że trudno jej było bardziej ogarniać świat. Ja byłem zaprzeczeniem pracowitości. Lubiłem życie lekkie, łatwe, przyjemne, atrakcyjne, lubiłem maksymalnie dużo wiedzieć i rozumieć, czytać ciekawe książki.

Moje życie było sensowne, ale bardzo nieatrakcyjne, choć oczywiście niemało gorszych bywało, biedniejszych, niepełnosprawnych, bardziej utrudzonych. Opuszczę ten świat nieharmonijnych, patologicznych ludzi bez żalu.

Zapewne próbowali cię kochać.

1 polubienie

Chcieli mnie wychować na ich modłę, ale na szczęście nie ze mną takie numery.

1 polubienie

@harmonik A teraz chcesz całą ludzkość i nas tu zgromadzonych “wychować na swoją modłę”. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie jaki jest tego efekt.
Rodzice? No cóż - najbardziej nieidealni ludzie na świecie - każdy kto jest Rodzicem sam się przekonuje co to naprawdę znaczy…

2 polubienia

Warto mnie słuchać, bo ogarnąłem całość zagadnienia o nazwie: “nieharmonijny, patologiczny, bezmyślny, totalnie ogłupiany gatunek ludzki na Planecie Ziemi”.

Staram się pomagać w ogarnianiu wszystkiego chętnym, bo nie jest tak łatwo ogarniać całość, choć jak się to już ogarnie, to jest to bajecznie prosty, logiczny, atrakcyjny światopogląd.

@harmonik A ja Ci odpowiem tak:

@harmonik Kanał na YT założyłeś? Stronę otwarłeś? My tu zgromadzeni jesteśmy harmonijnii po kokardy i już nas się bardziej zharmonizować nie da. Musisz poszukać targetu i elektoratu na Twe harmonijne treści także w innych zakątkach Internetu.

1 polubienie

To forum, ten kanał, jest dla mnie tylko rozrywką, a nie celem głównym, choć szybko mogą nadejść czasy, które obrócą ludzką, nieharmonijną cywilizację w perzynę.

Uważaj @harmonik , byś nie skończył tak jak te harmonijne jelenie!

1 polubienie

Chyba nie życzyłbyś mi, abym żył na Ziemi aż do znudzenia?

Chcieli dobrze. Ale trzeba iść własną drogą.

2 polubienia