Tato wierzył w socjalizm marksistowski i naukę, szkoda że nie we mnie, ale pewnie teraz z jego wymiaru pomaga mi w mojej misji uczynienia realnego NIEBA na Ziemi dla wszystkich ludzi i stworzeń, bo teraz wie, że to ja mam pełną rację, a nie ludzka nauka, ani decydenci.
Mama była zaradna, pracowita, i tak wychowana, że trudno jej było bardziej ogarniać świat. Ja byłem zaprzeczeniem pracowitości. Lubiłem życie lekkie, łatwe, przyjemne, atrakcyjne, lubiłem maksymalnie dużo wiedzieć i rozumieć, czytać ciekawe książki.
Moje życie było sensowne, ale bardzo nieatrakcyjne, choć oczywiście niemało gorszych bywało, biedniejszych, niepełnosprawnych, bardziej utrudzonych. Opuszczę ten świat nieharmonijnych, patologicznych ludzi bez żalu.
@harmonik A teraz chcesz całą ludzkość i nas tu zgromadzonych “wychować na swoją modłę”. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie jaki jest tego efekt.
Rodzice? No cóż - najbardziej nieidealni ludzie na świecie - każdy kto jest Rodzicem sam się przekonuje co to naprawdę znaczy…
Warto mnie słuchać, bo ogarnąłem całość zagadnienia o nazwie: “nieharmonijny, patologiczny, bezmyślny, totalnie ogłupiany gatunek ludzki na Planecie Ziemi”.
Staram się pomagać w ogarnianiu wszystkiego chętnym, bo nie jest tak łatwo ogarniać całość, choć jak się to już ogarnie, to jest to bajecznie prosty, logiczny, atrakcyjny światopogląd.
@harmonik Kanał na YT założyłeś? Stronę otwarłeś? My tu zgromadzeni jesteśmy harmonijnii po kokardy i już nas się bardziej zharmonizować nie da. Musisz poszukać targetu i elektoratu na Twe harmonijne treści także w innych zakątkach Internetu.
To forum, ten kanał, jest dla mnie tylko rozrywką, a nie celem głównym, choć szybko mogą nadejść czasy, które obrócą ludzką, nieharmonijną cywilizację w perzynę.