Yyyy.. po co ?
Po to, aby klimat był cieplejszy, a Polska była atrakcyjniejsza turystycznie i uzdrowiskowo.
U ciebie żadne leczenie juz nie pomoże
Moje stare buty są mądrzejsze od ciebie..
Jeszcze można spotkać jędzę podobną do..(dopowiedz sobie..)
Bez sensu.. może od razu wrzątek, co by przy okazji herbatę i kawę na plaży se zrobić
To na Islandii. Bo nawet nasz genialny zielony kolega nie ma pomysłu jak jakis wulkan nad Bałtyk przenieść?
Genialne, rok temu ponownie nabawiłem się Bałtyko wstrętu, kiedy po zmuszaniu się, żeby z 15 minut wytrzymać w wodzie, już drugi raz do niej nie wszedłem, a był to początek lipca.
Niech Bałtyk stanie się tak ciepły jak nad morzem we Włoszech, a tam, niech spróbują naszej lodowatości bałtyckiej…
Jakaś sprawiedliwość się należy.
Podobnie jest we Francji, na północy i zimniej i pochmurniej, a na południu i słońce i naturalnie goręcej, niech to ktoś zamiesza i stwierdzi, że ludziom należą się równiejsze warunki życia.
Tak sobie myślę, jak by można to zrobić, może bliżej naszych wybrzeży pociągnąć jakieś rurociągi z jakimś gorącym przepływającym w nich towarem…
Fantazje, nawet skala morza jest zbyt wielka.
Jedyne na co możemy liczyć, to na kontynuację zmian klimatycznych, wynikających zapewne ze zmian ubiegunowienia ziemi, i w ten sposób naturalnie ocieplić nasze wybrzeża i wynikający z nich nieharmonijny, niestety, kapitalizm… Swoją drogą, zadane pytanie, trochę nie pasuje do zielonego kolegi, który wszystko, ale nie kapitalizm toleruje.
Ciekawe, skąd ta chwila nieuwagi w tych sprawach się wzięła.
W predyspozycjach zielonego kolegi jest znać się na najważniejszych zagadnieniach. A w nich nietrudno zrozumieć, że kapitalizm to ustrój błędny, gdyż nie istnieje zysk w ekonomii, na który liczą naiwni inwestorzy, w której poprawnie powinno się wymieniać wartość za taką samą wartość (najlepiej mierzoną czasem zawartej w niej pracy), a nie z jakimś wydumanym, bezmyślnym, nie istniejącym w poprawnej ekonomii zyskiem.
Czy nie przyjemniej jest pływać ludziom w ciepłej wodzie, a nie w zimnej? Stąd polecam ludziom moje pomysły. Oczywiście będą one nie do zrealizowania, jeśli ludzie będą mordować ewidentnie myślące, odczuwające, mądrzejsze od ludzi stworzenia.
Jak Baltyk bedzie cieplejszy to o kapieli zapmnij, chyba, ze lubiszdie taplac się w bajorku wypelnionym sinicami?
Też potrafię kąpać się w przeręblach, ale przyjemniej jest mi pływać w nie za zimnej wodzie.